Før kampen: Lyn - Melbo

bastionen.jpg

En lang vinter er endelig over. Søndag 15:00 blir det vårvær og fotballfest på KFUM-Arena!

Sesongen 2018 starter på lånt hjemmebane, men det skal ikke hindre oss i å skape en god ramme rundt kampen. Bastionen sender buss med innlagt stopp på pub, Ruter sender buss 74 uten innlagt stopp på pub, og skulle du foretrekke skinnelagt transport stopper både 18- og 19-trikken i gangavstand fra vår provisoriske hjemmebane.

Værvarselet er lovende, treningsrapportene gode, og stemningen i Bastionen suveren. Her har du mulighet til å bivåne et lite stykke klubbhistorie. Årets første seriekamp, Lyns første (og kanskje siste) hjemmekamp på Ekeberg, vår aller første kamp mot Melbo, og inntil det motsatte er bevist går vi ut fra at det vil bli den mest fartsfylte og underholdende kampen siden Barcelona ble holdt til 2-2 på Camp Nou i 1969.

En stor takk rettes til KFUM, som lar oss låne banen gratis mot at de får inntekter fra kiosksalg. Vi oppfordrer alle til å benytte seg flittig av kiosktilbudet!

LYN-TV er tilbake. Få med deg siste nytt fra treningsfeltet her.

Melbo
Søndagens gjester er altså motstander for første gang. Om du skulket geografitimene kan vi informere om at Melbo er fra Melbu i Vesterålen, fra en kommune med snaut 8000 innbyggere. I fjor vant laget sin avdeling i 4. divisjon, nå skal de slå fra seg et nivå høyere.

Bookmakerne spår oppskriftsmessig at det nyopprykkede laget får det tøft. Årets første tellende kamper gikk dog riktig bra. 2-0 over Leknes og 5-0 over Lofoten sørget for 1. runde i NM, der eliteserielaget Bodø/Glimt blir motstander på Havfisk stadion.

Redaksjonen så ingen av de to kampene, men registrerer at Adrian Pedersen og Torjus Nilsen Nikolaisen står med henholdsvis 4 og 3 mål på de to kampene. Førstnevnte er kanskje et kjent navn for de som følger futsal om vinteren, med en rekke mål for eliteserielaget Vesterålen, der flere av Melbo-spillerne er aktive.

Lagets mest rutinerte spiller er nok likevel Erlend Robertsen, som står med over 40 kamper i 1. divisjon for Bodø/Glimt, Ranheim og Bryne. Han har også møtt Lyn som Harstad-spiller, da Johannes Johannessen scoret hat trick i Lyns 5-0-seier på Frogner stadion.

Men vi skal ikke late som om vi har de store kunnskapene om søndagens motstander. Dette blir et helt nytt bekjentskap både for spillere og trenere, da er bare full innsats godt nok!

Lyn
Våre helter har trent godt og samlet overskudd på Kringsjå, med fokus på klare hoder og overskudd i bena til første seriekamp. Også det taktiske har blitt spisset i dagene etter generalprøven mot Brumunddal.

De fleste er klare til kamp, men småskadde Rune Isaksen og Rasmus Gjemmestad blir neppe å se i startoppstillingen. Til gjengjeld er Eirik Haugstad på vei tilbake etter å ha stått over noen treningskamper på rad, og den lynraske kantspilleren kan fort bli å se fra start.

Noen spillere har blitt brukt for Lyn 2 og junior den siste uken, men trener Thomas André Ødegaard har mange å velge blant. Hvilke 11 som starter årets første kamp får du i sosiale medier på søndag, er du utålmodig kan du gjette selv ved hjelp av vår jukselapp til seriestart.

Vi sees på KFUM-Arena!

Vegard Egeland