Før kampen: Ørn Horten - Lyn

IMG_1266 (2).JPG

Lyn vant komfortabelt 3-0 over Melbo i årets første seriekamp. Onsdag 18:00 spilles årets andre kamp på Lystlunden i Horten, med Ørn Horten som motstander. Dette blir den første runden av NM 2018, forhåpentligvis den første av mange for Lyn.

Ørn-Lyn klinger unektelig godt i NM-sammenheng. De to lagene har henholdsvis 4 og 8 kongepokaler, og møttes blant annet i finalen i 1928, en kamp Ørn vant 2-1.

Siste møte mellom de to lagene ble spilt i 1999. Den gang vant Lyn 1-0 etter scoring av Thomas Østvold, onkel til Marius Østvold. Mannen som holdt nullen? Thomas André Ødegaard, naturligvis.

Ørn Horten
Ørn ble med i dragsuget da 2. divisjon ble halvert i 2016. I fjor ble laget nummer to i 3. divisjon, uten at det ble ordentlig spennende. Moss' vant avdelingen med 11 poengs margin, og som Lyn må dermed Ørn gjøre et nytt forsøk på å komme seg opp til 2. divisjon.

Laget regnes som en av favorittene i sin avdeling, sammen med blant annet Pors og FK Tønsberg. Første seriekamp endte noe skuffende 1-1 mot Staal Jørpeland.

Siden i fjor har de mistet toppscorer Lasse Bransdal og Patros-brødrene, men de kan blant annet lokke publikum med to portugisere og en tidligere landslagsspiller. Spillende sportssjef Ardian Gashi gjorde comeback i klubben i fjor, 14 år etter at første opphold ble avsluttet.

Lyn
Hos Lyn er det lite nytt siden søndag. Rune Isaksen og Rasmus Gjemmestad er ute med skade, ellers er stallen bare plaget av de normale småskavankene. Til helgen venter en ny tøff kamp i Tromsø, hvordan Ødegaard legger den kabalen avsløres onsdag.

Vi håper så mange som mulig tar turen til Horten!

Kampen streames også på Nettavisen. Koster 1 krone for første måned. Der kan du se både herrene og damene utover sesongen. Følg denne lenken (Nettavisen.no)

Vegard Egeland