Før kampen: Fløya - Lyn

IMG_1295.JPG

Lyn åpnet sesongen med 3-0-seier over Melbo, men gikk på en smell i NM, der 1-3-tap for Ørn ga tidlig exit. Det tar dog ikke lang tid før laget kan slå tilbake. Søndag 15:00 er Fløya motstander på Fløya arena i Tromsø.

Skal vi tro forhåndstipsene kan dette være den tøffeste kampen i årets serie.

Se høydepunktene fra begge kampene på LYN-TV

Fløya
Søndagens motstander er helt ny for Lyn på herresiden, men en kjent motstander for damene. Mens herrelaget stort sett har ligget i 3. divisjon var damene lenge et Toppserie-lag, før de flere år delte nivå med Lyn i 1. divisjon.

Nå ser også Fløyas herrer oppover i seriesystemet. Laget ble bare nummer 8 i fjor, men har forsterket kraftig i vinter. Det har blant annet kommet flere spillere fra Finnsnes, som overraskende rykket ned fra 2. divisjon etter flere år i toppen der. Målet i år er opprykk, og tross noe halting har laget fått en god start på sesongen.

I NM-kvalifiseringen ble det 2-1-seier over Krokelvdalen og ny 2-1 etter ekstraomganger mot avdelingskollega Skarp. Første seriekamp bød på en ny jevn affære, der Sortland ble slått 3-2. Sterkest var helt klart cupprestasjonen mot Tromsdalen fra 1. divisjon, der Fløya holdt 1-1 til full tid, men tapte 1-3 etter ekstraomganger.

LYN-TV har tatt en prat med kaptein Benjamin Nessjø Nyheim før avreise til Tromsø. Se den her.

Lyn
Rune Isaksen og Rasmus Gjemmestad er fremdeles på skadelisten, mens Jonas-Aleksander Bakken måtte melde pass like før midtukekampen mot Ørn. I NM ble også Marius Østvold, Eirik Haugstad og Anwar Pellegrino plassert på benken, da alle tre har slitt med vinterskader man ikke vil slå opp i et tøft kampprogram.

Uansett hvem som blir klare på søndag skal Lyn stille sterkt og gå for seier. Noe storinnrykk fra Oslo blir det neppe, men en håndfull Lyn-tilhengere har valgt å hive seg på årets første langtur.

Vi ønsker lag og supportere lykke til i nord!

Vegard Egeland