Før kampen: Lyn - Sortland

small_Lyn-Junkeren_2018_LarsOpstad_140.jpg

Lyn gikk fra festfotball mot Junkeren til krigekamp mot Grei, og står nå med seks poeng på de to siste kampene. Nå venter Sortland, søndag 15:00 på Kringsjå, da håper vi på mer av festfotballen som ga 5-1 i forrige hjemmekamp.

Noen skjær er det dog i sjøen. Igjen har Lyn klart å bygge opp en solid skadeliste, og selv om Sortland står uten poeng i 2018 har de rettet opp i mye av det som gikk galt fra start. Skulle det være noen tvil: søndag trenger vi din støtte på Kringsjå!

Sortland
For andre gang i år blir det besøk fra Vesterålen. Øyene nord for Lofoten har færre innbyggere enn Nordre Aker bydel, men er likevel godt representert i 3. divisjon. Som for nabo Melbo har det dog blitt tøft for Sortland frem til nå.

Riktignok begynte det ikke så verst. 2-3-tap for Fløya er til å leve med. 1-2 i cupen mot Mjølner er faktisk ganske bra, med tanke på at Narvik-laget fra 2. divisjon nylig slo Fredrikstad, og var et brent straffespark fra ekstraomganger mot Bodø/Glimt.

Da Sortland havnet i riksmediene var det dog for noe helt annet. 0-14-tapet for Junkeren svir uansett hvor mange omstendigheter som talte mot bortelaget. Tapet ble fulgt opp med 0-3-tap for Grei og 2-4-tap for Stålkameratene, dermed er Sortland helt sist, uten poeng, med målforskjell på 4-24 etter fire kamper.

Slik vil det neppe se ut resten av sesongen. Sortland ble nummer tre i sin avdeling i fjor, foran lag som Harstad og Senja, og vant sin avdeling da 3. divisjon ble spisset i 2016. Det har blitt mange endringer i troppen, og et trenerskifte tidlig i sesongen, men det er alt for tidlig å avskrive noen lag i 3. divisjon.

Lyn
På Kringsjå er det dessverre gjenklang av siste års melodi i veggene. Skader, skader, skader:

  • Anders Lübeck - Kne (2-4 uker)
  • Julian Veen Uldal - Sykdom (4-6 uker)
  • Marius Østvold - Ankel (4-6 uker)
  • "Chima" - Ankel (2-4 uker)
  • Felix Boe-Tangen - Ankel (1-2 uker)
  • Rasmus Gjemmestad - Lår (2-4 uker)

Dette er seks spillere som ville vært sikre i, eller høyaktuelle for, en startoppstilling på søndag.

Heldigvis er også et par på vei tilbake. Assistkonge Oskar Hansen er klar etter å ha stått over sist, mens Rune Isaksen er meldt spilleklar etter å ha vært ute siden generalprøven. Om Sortland får selvtillit av skadelisten kan de bruke de to returene til å jekke seg ned igjen. Hansen har tre målgivende på fire kamper i år, Isaksen er en sentral midtbanespiller med 29 mål på 56 kamper i Lyn.

Det er også mange sultne spillere i stallen som står klare til å bite fra seg. Jonas-Aleksander Bakken har fått sin første scoring, og om noen i klubben har en ketchup-effekt i seg er det ham. Junior Adil Zahid er i ferd med å bli en attraksjon på midten, mens Bjarte Hovland takket for tilliten sist med en scoring fra "umulig" vinkel.

Vi sees på Kringsjå!

Vegard Egeland