Før kampen: Lyn - Stålkameratene

(foto: Lars Opstad)

(foto: Lars Opstad)

Et skadeplaget Lyn slo Sortland 7-0 sist helg, dermed må serieåpningen sies å ha vært god tross et bortetap for Fløya. Sammen med Junkeren ligger Lyn øverst på tabellen, der håper vi å være også etter mandagens kamp mot Stålkameratene.

Bislett er ikke spilleklar, dermed går kampen på Kringsjå, mandag kl. 17:00.

Få en perfekt avslutning på en sommervarm langhelg – bli med til Kringsjå!

Stålkameratene
Mandagens motstander kommer fra Mo i Rana, der de har kjempet om hegemoniet med den noe kjedeligere navngitte rivalen Mo IL. I fjor rykket Mo ned mens Stålkameratene rykket opp, dermed ble de fratatt en siste mulighet til å være uvenner før lagene slås sammen fra 2019-sesongen.

17-3-0 i fjor var solid fra de gule og sorte, som altså likevel gikk for en kontroversiell sammenslåing i jakten på å gjenskape gammel suksess. Høydepunktet var i 1995 og 1996, da laget spilte i 1. divisjon og møtte Lyn fire ganger (vi er usikre på hvilken av de to som var størst, men lar den ligge). Den gang ble det to seire til Lyn, én uavgjort og ett tap, med spillere som Kjetil Wæhler, Hassan El Fakiri og Jo Tessem i aksjon.

I år snublet laget ut av startblokken, med 0-1-tap for erkerival og bestevenn Mo IL i NM-kvalifiseringen og 1-7-tap for Frigg i serien. Deretter ble hverdagen hyggeligere på Sagbakken. 3-1 over Grei, 2-1 over Skarp og 4-2 over Sortland sørget for avstand til bunnlagene. Hittil siste kamp endte med 0-3-tap for Skjervøy, så vi trenger nok litt mer tid på å vite hvilken halvdel av tabellen Stålkameratene skal kjempe på til slutt.

På mandag forventer vi uansett et lag som gir alt på Kringsjå. Laget har blant annet tre nyimporterte franskmenn, i tillegg til en fjerdemann som var med i fjor, og spissen Stian Celius Steffensen som står med nesten utrolige 142 mål på 133 kamper.

Lyn
Det hostes og haltes på Kringsjå, men å skrape sammen elleve mann skal vi nå klare. Forrige hjemmekamp mot Sortland viste at det er tøff konkurranse om de fleste plassene på laget, og at også juniorene holder bra nivå i 3. divisjon. Da ble det fremdeles ikke tatt noen sjanser med Rune Isaksen, som er tilbake i trening. Vi gleder oss også for hver uke den uaktuelle sekstetten nærmer seg kampklar tilstand.

Lyn 2 stilte rent juniorlag mot Heming i midtuken, og vi kan ikke skjønne annet enn at de voksne har holdt seg på rett side av promillegrensen gjennom nasjonaldagen, dermed stiller gutta sultne og godt restituerte til match på mandag.

Er du fanget utenlands eller av andre grunnet forhindret i å møte opp blir kampen streamet av Amedia (betalt).

Klikk her for dagens kampprogram: Lyn - Stålkam

Vi går for tre poeng, og håper du blir med på moroa!

Vegard Egeland