Før kampen: Korsvoll - Lyn

small_Lyn_staalkameratene_2018_2-0_LarsOpstad_208.jpg

Lyn slo Stålkameratene 2-0, og troner alene på tabelltoppen etter seks runder. Lørdag 14:00 fortsetter Oslo-turneen på Korsvoll kunstgress, der det blir bortekamp i egen bydel.

Værmeldingen er fortsatt enestående, og dette blir nest siste bortekamp i Oslo. Bastionen benytter anledningen til å sette opp buss fra Bislett, med ekstra pit stop på Tåsen. Prisen er 100 kroner, førstemann til mølla. Hiv deg på mens du kan!

Korsvoll
Lørdagens motstander er inne i sin niende strake sesong på nivå 4. I 2016 endte de på tredje plass i samme avdeling som Lyn, i fjor ble de nummer fire. På de fire innbyrdes oppgjørene har Lyn vunnet ett, mens det har endt uavgjort tre ganger, blant annet i Lyns opprykksfinale i fjor høst.

Årets utgave har fått det tøft så langt. De sesongdebuterte med 3-5 for Harstad og tre (!) utvisninger, fulgte opp med tap for Lørenskog (NM), Melbo, Fløya og Junkeren, før de klarte uavgjort 1-1 mot Grei og en sen snuoperasjon til seier 2-1 over Sortland.

Er det noe vi vet i Lyn er det dog at Korsvoll er vanskelige å møte. Ingenting er større for de blå enn å spille mot Lyn, og vi møter et fysisk sterkt og tøftspillende lag som ikke er redde for å spille hardt på egne strenger. Når sesongåpningen har blitt som den har blitt er det vanskelig å love sambafotball, men et motivert Lyn-lag drar i hvert fall de hundre meterne østover for å gjøre sitt.

Lyn
Mot Stålkameratene sesongdebuterte Rune Isaksen og Amadou Koulibaly Conde, mens Felix Boe-Tangen var tilbake fra sin skade. Dessverre har også skadelisten blitt et punkt kortere på negativt vis, da Julian Veen Uldal har valgt å gi seg med fotball.

Tilbake på skadelisten står Anders Lübeck, Marius Østvold, "Chima" og Rasmus Gjemmestad, mens Eirik Haugstad er suspendert.

Det er fortsatt fem mann som nok ville vært i en normal startellever, men siste ukers kamper har vist hvor mye kvalitet det er i dette Lyn-laget. Jonas-Aleksander Bakken har scoret 4 på 3+2 kamper, Adil Zahid har 2 mål og 5 målgivende på de siste 4 kampene, mens 15 år gamle Mikkel Tveiten har vært tryggheten selv i forsvaret.

Vegard Egeland