Før kampen: Lyn - Finnsnes

(foto: Lars Opstad)

(foto: Lars Opstad)

Lyn gikk på et 1-2-tap for Korsvoll forrige helg, men kjemper fremdeles i toppen av tabellen. Søndag 15:30 venter et av de antatte topplagene på Kringsjå, da Finnsnes er motstander.

Før kampen kan du lade opp med historiske helter på klubbhuset. Fra klokken 14:00 blir det møte med flere av heltene fra double-sesongen i 1968, samt flere juniornorgesmestere fra 1990 og 1994. Andreas Morisbak forteller om klubbhistoriens beste lag, før trener Thomas André Ødegaard presenterer dagens kamp.

Finnsnes
Søndagens motstander rykket opp til 2. divisjon i 2013, og ble der nummer 6, 4 og 2 på de tre første forsøkene. I 2017 kollapset det dog fullstendig i første halvdel av sesongen, og laget var nærmest fortapt før sommerferien. En god avslutning til tross, det ble nedrykk til årets 3. divisjon.

Med nedrykket mistet laget en rekke spillere. En god stamme er dog igjen, og Finnsnes er blant lagene som skal kjempe om opprykk i denne avdelingen. Med 3-3-1 er de noen poeng bak topplagene, men det er bare Junkeren som har klart å slå de grønne og sorte med en knepen 1-0-seier.

6 baklengsmål på 7 kamper er best i avdelingen (sammen med Fløya). Dette blir med andre ord en tøff kamp, der din hjelp kan bli den avgjørende faktoren.

Lyn
Vi skulle gjerne meldt at skadelisten krymper, dessverre er fasit heller det motsatte. Rune Isaksen er tilbake på listen etter å ha haltet av mot Korsvoll, mens vi venter på at Anders Lübeck, Marius Østvold og Rasmus Gjemmestad skal komme tilbake. "Chima" spilte for rekruttlaget i midtuken, så får vi se om han er klar til a-kamp allerede.

Positivt er det dog at Eirik Haugstad er tilbake fra karantene.

De spilleklare gutta er klare for å gi alt. Lykkes de med det er de gode nok til å slå Finnsnes også!

Kampprogram: Lyn - Finnsnes

 

Vegard Egeland