Seier etter krigekamp

Bastionen stiller alltid opp!

Bastionen stiller alltid opp!

Lyn hadde stålkontroll i én time, før skuldrene ble høye og temperaturen enda høyere. Likevel dro Lyn i land en fortjent 2-1-seier over Grei.

Sist helg løsnet det endelig for Lyn, da Junkeren ble slått 5-1 på Kringsjå. I ettermiddag skulle laget følge opp mot Grei. Med bortekamp i egen by, strålende sol og Lyn i medvind lå alt til rette for en god dag. Det ble det også – til slutt.

Kampbildet ble tydelig fra åpningsminuttene. Grei lå dypt og disiplinert, med kontringskraft i form av både muskler og kraft. Lyn fikk kontrollere kampen, men måtte i perioder angripe på en banehalvdel med 19-21 mann.

Den første halvtimen var sluttproduktet begrenset. Eirik Haugstad utfordret fint på kant et par ganger, uten å få mer enn hjørnespark som takk. Adil Zahid viste enkelte av detaljene vi har lært oss å like på rekordtid, men heller ikke han klarte å flette seg gjennom to Grei-rekker.

Mens vi ventet på gode nyheter kom heller en svært dårlig. Marius Østvold har slitt med stygge skader tidligere, da gjør det ekstra vondt å se ham hjelpes av banen etter en takling. Vi krysser fingrene for at han er raskt tilbake på banen denne gangen!

Med en halvtime fotball i beina fikk Lyn målet de jaget. Nok en gang var juniorspiller Adil Zahid bokseåpner, og med en fin pasning fant han Bjarte Hovland på kant. I sin første kamp fra start i år skjøt Hovland fart mot mål. Fra skrå vinkel overrasket han ved å bruke skuddfoten direkte. Keeper var ikke med på notene, klarte ikke holde ballen ute, og Lyn ledet 1-0.

Målet preget ikke omgangens siste kvarter, som lignet de to første. Den andre store muligheten for Lyn kom like før pause. I likhet med Hovland spilte Jonas-Aleksander Bakken sin første kamp fra start i år, men goalgetteren fikk ikke stokket beina riktig i 16-meteren. Da heller ikke Zahid klarte å avslutte i feltet måtte Lyn nøye seg med nok et hjørnespark, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Lyn.

Når vi mangler fotograf illustreres referatene med bakhoder og pent vær.

Når vi mangler fotograf illustreres referatene med bakhoder og pent vær.

Høy temperatur mot slutten
Heller ikke etter pause ble kampbildet voldsomt endret. Kampen åpnet litt daft, kanskje preget av varmen. Lyn fikk omgangens første mulighet, da Benjamin Nessjø Nyheim headet et hjørnespark like utenfor, men det måtte en Grei-scoring til før kampen ble røsket ordentlig tak i.

55 minutter var spilt da hjemmelaget fikk frispark noen meter inn på egen banehalvdel. Ballen ble pumpet inn i feltet, der Thomas Møller Jensen var en halv meter høyere enn alle andre og headet mot mål. Orhan Simsek rakk aldri bort til sitt venstre hjørne, og det stod 1-1 på Greibanen.

Heldigvis tok det bare halvannet minutt å slå tilbake. Ballen ble spilt opp til Bjarte Hovland på venstre kant. En svak klarering ble snappet opp av Adil Zahid, som skjøt fra snaut 16 meters hold. Ballen lurte seg opp mot keepers venstre kryss, og sørget for 2-1 til Lyn.

At scoringen kom så raskt kan vise seg å bli langt viktigere enn først antatt. Frem til da hadde Lyn hatt god kontroll på kampen, men Greis scoring satte fyr på hjemmelaget. Resten av kampen bar preg av et nervøst Lyn-lag som forsvarte seg med høy risiko, og et sultent og måljagende hjemmelag som heldigvis ikke lyktes med å konvertere høyt press til ordentlig store sjanser.

De blå og hvite fikk et par halvfarlige dødballer, men selv om marginene til tider var små holdt Lyn unna. Kampens siste ti minutter ble dessverre på grensen til det parodiske. Lyn var mest interesserte i å la tiden gå, mens et frustrert Grei-lag gikk langt over streken i forsøket på å kjempe seg tilbake.

Fra 82 minutter og ut ble det delt ut fire gule og ett rødt kort til hjemmelaget, pluss to gule til Lyn for reaksjoner. Ingen kan beskylde dommeren for å ha vært spesielt streng heller, og det ble ordentlig ampert på banen etter et par stygge situasjoner. Da kampen ble blåst av etter fem overtidsminutter var det like mye sinne som glede blant Lyn-spillerne, pluss en solid dose lettelse.

Den slutten kan vi heldigvis legge bak oss nå, og det er garantert gleden gutta sitter igjen med når adrenalinrushet har gitt seg. Lyn tar med seg tre fortjente poeng fra Greibanen, så ser vi frem mot hjemmekamp mot Sortland neste uke.

Høydepunkter og reaksjoner fra Thomas André Ødegaard ser du på LynTV!

Grei - Lyn 1-2

Mål:
0-1 Bjarte Hovland (32)
1-1 Thomas Møller Jensen (56)
1-2 Adil Zahid (57)

Lyn (3-4-3): Orhan Simsek - Joakim Pedersen Strand, Benjamin Nessjø Nyheim, Anders Lübeck - Eirik Haugstad, Henrik Lehne Olsen, Marius Østvold, Bjarte Hovland - Adil Zahid, Jonas-Aleksander Bakken, Anwar Pellegrino

Bytter:
Emil Borkø <> Marius Østvold (21. min)
Felix Boe-Tangen <> Joakim Pedersen Strand (71. min)
Vegard Egeland