Før kampen: Skarp - Lyn

IMG_2368adj.JPG

Søndag 15:00 spilles den siste kampen i vårsesongen 2018. Lyn reiser til Tromsø for å møte Skarp, og går for revansje i nord etter to tap på to forsøk.

Sist helg ble det seier 1-0 over Frigg på Bislett. Dermed har Lyn fremdeles mulighet til å ta ferie på tabelltopp, rett nok om vi får hjelp av et par andre lag. Viktigst er uansett tre poeng i Tromsø!

Skarp
Skarp er blant lagene som kjemper om å være tredje best i Tromsø, men årets sesong har blitt tøff. 2-3-5 gir en foreløpig 12. plass på tabellen. Laget er for nærme trygg plass til å få panikk, for så mye mer tør normalt ikke et nyopprykket lagå håpe på, men poengene må begynne å komme om det skal bli 3. divisjon på Skarpmarka også neste år.

Årets store skalp har dog Skarp allerede tatt, da naborival Fløya ble beseiret 1-0 i slutten av mai. Og det er store skalper som gjelder for Skarp, som slo tabelltoer Senja 1-0 borte i sin andre seier i år. Junkeren slo Skarp knepent 4-3, men det er tydelig at topplagene sliter mot de sorte og hvite.

I andre endre av tabellen har det dog blitt gitt bort mange poeng. Blant annet ble Skarp første lag som avga poeng mot Sortland etter 2-2 sist søndag.

19 baklengs på 10 kamper er overraskende få, bare tre mer enn serieleder Junkeren, og gir nok en indikasjon på hva slags kamp vi har i vente til helgen. Lyn reiser til Tromsø som favoritter, men skal få stange ordentlig mot murveggen fra nord. 10 mål rett vei er nest færrest i avdelingen, og ett mål mindre enn avdelingens toppscorer Vital Curtis Kaba.

Lyn
Så langt i år har Lyn vært uslålige på hjemmebane, med 6-0-0, storseier over Junkeren og sliteseire mot lag som Finnsnes og Frigg. Men borte har laget slitt. Det ble seier over Grei, men tre tap på tre forsøk ellers.

Langturene til nord har ikke gitt noen uttelling så langt, dermed er det et revansjesugent lag som reiser nordover. De verste skadeproblemene er over nå, da er det lov å håpe på tre poeng!

Vegard Egeland