Før kampen: Senja - Lyn

small_Lyn-Finsnes_2018_LarsOpstad_017.jpg

Søndag er det duket for langtur igjen, etter en langvarig Oslo-turné. Lyn møter Senja på bortebane klokken 15:00, til kamp om serieledelse.

Naturskjønne omgivelser havner langt nede på prioriteringslisten for de reisende. Per nå topper Lyn 3. divisjon avdeling 6, det satser vi på at laget som reiser tilbake til Oslo gjør også.

Dette er dog en av årets tøffeste bortekamper, og bare den andre langturen i år. Den første endte med 1-3-tap for Fløya, så Lyn har helt klart noe å revansjere i nord.

Senja
Søndagens motstander er en av avdelingsfavorittene, og så langt har de innfridd. 16 poeng på 8 kamper gir 3. plass på tabellen bak Lyn og Junkeren. 21-9 i målforskjell er heller ikke helt ulikt Lyns 22-7. Laget har faktisk vært bedre borte enn hjemme så langt, men de to siste hjemmekampene har endt med seire over Fløya og Grei.

Årets beste prestasjon var likevel mot Tromsø i NM, der eliteserielaget trengte 119 (!) minutter på å avgjøre. At nabo og rival Finnsnes ble slått på veien gjør nok heller ikke vondt for de helblå.

Lagets toppscorer kjenner vi (dessverre) godt. Christer Johnsgård scoret tre da Senja vant 6-1 på Bislett i 2015, og ett da Lyn slo tilbake med 4-3-seier på Senja stadion samme år. Laget har ellers beholt stammen i laget som ble nummer to i fjor.

Lyn
Det begynner å bedre seg på skadefronten, særlig med to nye mann inn. Mot Finnsnes fikk Faisal Dahir sin re-debut, Dulee Johnson sin første Lyn-kamp, mens Rasmus Gjemmestad sesongdebuterte etter to skader i år. "Chima" var tilbake for Lyn 2 i midtuken, mens Geir Huus Skeie er tatt opp på a-laget etter godt spill for rekrutt og junior.  I tillegg er Anders Lübeck  endelig tilbake på treningsfeltet etter sin kneskade, og kan være aktuell for helgens spillertropp. 

På skadelisten er fremdeles Marius Østvold og Rune Isaksen. Det er to karer vi gjerne skulle sett i startelleveren, men det mangler altså ikke kvalitet i Lyn-stallen. De friske reiser til Senja for å ta tre poeng, en liten håndfull supportere tar den lange turen med laget, vi andre ønsker dem lykke til i nord!

Nettavisen streamer kampen som du kan se her: Senja - Lyn

 

Vegard Egeland