Før kampen: Lyn - Skjervøy

IMG_2378.JPG

Fotballferien er endelig over, og søndag 15:00 er det kamp på Bislett stadion!

Høstsesongens første kamp er nummer 12 av 26 i årets 3. divisjon. Målet for Lyn er enkelt. Per dags dato er vi nummer fire, tre poeng bak Senja. Når sesongen avsluttes skal vi være på topp.

Første hinder på veien heter Skjervøy.

 Meld din ankomst i eventet på Facebook og hjelp oss med å invitere flere Lyn-venner

Skjervøy
Søndagens motstander er et av mange lag fra nord i avdelingen, faktisk det aller nordligste denne gangen. Deler av spillergruppen holder til i Tromsø, slik tilfellet er for flere klubber i Troms, men det er en samlet gjeng som reiser sørover for å møte Lyn i Oslo.

Så langt i år har sesongen vært skuffende for de blå- og hvit-stripede. De slapp unna med et hederlig 1-3-tap for Tromsø i NM, men har slitt i serien, og tilhører gruppen som skal bruke høsten på å unngå nedrykk.

Resultatene har variert fra svake 0-4 for Frigg til å matche Lyns 3-0-seier over Melbo. I siste kamp før serien tok de en svært viktig 4-2-seier over Sortland, dermed er ikke situasjonen verre enn at en trepoenger kan gi trygg plass. Skjervøy har scoret 21 mål, bare ett mindre enn Fløya, men 26 baklengs er i meste laget.

Noen kasteball er de dog på ingen måte, noe de blant annet har bevist med 2-2 mot Fløya og et knepent 1-2-tap for Junkeren (etter å ha ledet kampen). Vårsesongen viste dessverre at ingen poeng kommer gratis for Lyn heller. Tilbringer du juli i hovedstaden er med andre ord oppmøte på Bislett et opplagt valg. Her lukter det målrik og spennende kamp, med mulighet for tre viktige poeng for Lyn!

Lyn
Det har blitt noen mindre endringer i Lyn-stallen siden siste seriekamp i vår. Tinius Klaussen og Felix Boe-Tangen har reist til USA for å spille collegefotball, mens Amadou Koulibaly Conde flytter hjem til Spania etter sitt norsk-islandske eventyr. Én spiller har også kommet inn, eller kanskje heller tilbake.

Svenske Christoffer Simensen ble en publikumsfavoritt i fjor, og etter noen måneder i hjemlandet er vi veldig glade for at krigeren er tilbake i Norge. Her i landet er det Lyn som gjelder, dermed er Gävles store sønn aktuell for "comeback" som sentral midtbanespiller eller spiss i søndagens kamp.

Ellers har Thomas André Ødegaard en sterkt stall å velge fra. Vi satser på en drømmeåpning på høstsesongen, og håper du blir med!

Vegard Egeland