Vårsesongen 2018

small_Lyn-Junkeren_2018_LarsOpstad_121.jpg

Torsdag kveld ble vårsesongen avsluttet for det siste av tre lag som fikk nytt navn i vår: LYN 1896 FK, for undertegnede fortsatt LYN.

Juniorlaget
Juniorene kontrollerte kampen i 89 minutter mot Greåker i sommervarmen. Hjemmelaget tok nemlig ledelsen 1-0 etter ett spilt minutt, mens det tok ett kvarter før toppscorer Espen Tolfsby utlignet på et brassespark. Beste «junior-poengplukker», Haakon Aase, gav Lyn ledelsen 1-2 før pause. Mange brente sjanser (ink straffebom) til tross, 1-2 ble sluttresultat og førte juniorlaget til topps på en relativt jevn Junior IK B-tabell. To poeng bak Lyn følger KFUM mens Skeid følger fire poeng bak.

Målet om opprykk består selvsagt, og tabellen viser at flere er ute etter det samme som oss. Høstsesongen starter med en av sesongens tøffeste bortekamper borte mot FFK torsdag 9. august.

(PS: Laget Lyn kjempet om opprykk med i 2017, og som knep plassen fra oss, leder for øvrig nå Jr. IK A).

Lyn 2
Lyn 2 sin vårsesong i 4. divisjon har vært langt mer positiv enn fjorårets. Dette selv om starten på Kadettangen var av verst tenkelig type (0-5-tap). Etter denne kom en fordelaktig rekke med seiere hvor en fin mix av spillere fra A-stallen spilte gode kamper sammen med flere førsteårsseniorer fra juniortroppen.

De to lagene som jager opprykk ble tøffe for oss, og mens vi på Hemingbanen spilte med rent juniorlag (1-4-tap) var flere A-spillere med da vi tapte fortjent hjemme i en jevnspilt kamp mot NIF (1-3).

På tabellen er det henholdsvis 6 og 7 poeng opp til de to, som tilsier at å vinne avdelingen kan bli utfordrende, særlig ettersom juniorlagets målsetting / prioritering går foran Lyn 2. Per fotballferien er vi på trygg grunn, og ikke under nedrykksstreken der Lyn 2 befant seg lenge i 2017-sesongen. Del to av sesongen starter med bortekamp tirsdag 7. august mot Oslojuvelene.

A-laget
A-lagets vårsesong er behørig oppsummert av Thomas Andre i Lyn TVs intervju. De tørre fakta viser full pott med 6 x hjemmeseier på tre (!) forskjellige «hjemmebaner», mens vi på 5 bortekamper har fått med oss 4 av 15 oppnåelige poeng. Uten å forskuttere full pott på Bislett i sommer / høst, er det åpenbart at oppgjøret på Marienlyst og de seks turene nordover i høst må gi bedre uttelling om målsetting til LYN skal nås.

I tillegg til vår «nemesis» Korsvoll (1-2), er det lag nummer 1 og 3 tabellen vi har tapt for på bortebane. Imidlertid er årets avdeling av den uforutsigbare sorten, der andre lag fra øvre del av tabellen (som Lyn) også har avgitt poeng mot såkalte bunnlag. Med fire lag som skal rykke ned, der per nå bare ett lag synes å blitt hektet av, vil heller ingen kamper bli enkle.

I vår A-tropp er som kjent Felix og Tinius på vei mot USA, mens Amadou vender hjemover etter et drøyt år i Oslo. Dulee og Faisal kom inn drøyt halvveis i vårsesongen blant annet etter at Julian la opp etter 4 kamper i vår.

I sum betyr dette at en ny keeper vil være på plass i løpet av sommeren, mens det også sees på er mulig comeback for Christoffer Simensen. Den offensive midtbanespilleren som scoret flere viktige mål i 2017 (også som spiss) har flyttet tilbake til Oslo i sommer.

LYN supporterne kan også forvente seg ytterligere en eller to nye spillere inn i løpet av sommeren.

Laget samles til andre del av sesongen mandag 9. juli.
Første kamp spilles søndag 22. juli 15.00 mot Skjervøy, på Bislett.

Sportslig leder
Rolf Magne

Vegard Egeland