Før kampen: Harstad - Lyn

IMG_2088.JPG

Lyn fikk en drømmeåpning på høstsesongen, med tre mål på et kvarter og 5-2 over Skjervøy på eget gress. Lørdag 16:00 reiser Lyn til nord for å bryte den dårlige borteformen. Motstander er Harstad, og skulle alt klaffe både med egen og andre kamper er tabelltoppen innen rekkevidde.

Laget har trent godt i sommer, nå gleder vi oss til å se hva de kan få til i nord!

Harstad
Lørdagens motstander er et av få lag i avdelingen vi har møtt noen ganger de siste årene. I 2013 ble det 5-0-seier hjemme etter hat trick av Johannes Johannessen, men 1-4-tap borte i en siste serierunde uten betydning for Lyns tabellposisjon. To år senere ble det 1-2-tap hjemme og 1-3-tap borte, med andre ord har Lyn litt å revansjere på Harstad stadion.

Årets Harstad-lag har gått fra himmel til helvete. I cupen utlignet de to ganger mot Bodø/Glimt før en kollaps sørget for 2-5-tap, mens de åpnet meget sterkt i serien. Etter syv serierunder toppet de tabellen med 5-1-1, blant annet etter en borteseier over nåværende tabelleder Senja. Deretter sprakk det for de gule og sorte, som nå har fem strake tap, senest da de fikk den tvilsomme æren av å bryte Sortlands lange rekke uten trepoengere.

Dessverre er det ikke uvanlig at lag finner litt ekstra motivasjon når Lyn står på motsatt banehalvdel, og tross tapsrekke har Harstad bevist at de kan. Sander Ringberg og Gabriel Andersen har scoret fem mål hver.

Lyn
Det er lite å utsette på 7-0-0 hjemme, men skal Lyn rykke opp må borteformen heves betraktelig. 1-1-3 holder ikke når turene til nord kommer tett fremover. Heldigvis meldes det om et Lyn-lag som er veldig klare for å knuse statistikken og bevise at de kan prestere også på andre breddegrader enn våre egne.

Christoffer Simensen re-debuterte med scoring og målgivende sist,

Anwar Pellegrino er langt foran fjorårsskjema med 9 scoringer, og med færre skader er det tøff konkurranse om flere av plassene i laget. Dessverre for vår toppscorer blir det nå et lengre opphold på sidelinjen. Det som startet med magesmerter etter forrige kamp endte med blindtarmsoperasjon for to dager siden.

Vi ønsker Anwar god bedring og resten av laget lykke til i nord!

Vegard Egeland