Før kampen: Junkeren - Lyn

small_Lyn-Junkeren_2018_LarsOpstad_119.jpg

Lyn har dratt frem storformen etter sommerferien, og står med fire strake seire med over fire mål per kamp i snitt. Det norsknorske spøkelset ble knust av to seire på én uke, og hjemme er formen fortsatt perfekt.

5-1-seier over Fløya sist er uhyre sterkt. Det samme var 5-1-seieren over Junkeren tidligere i år. De to er, sammen med Lyn, blant de klare opprykkskandidatene i avdelingen.

Det er dog for tidlig å slippe jubelen løs. Senja lusker ett fattig poeng bak Lyn på tabellen, det samme vil Junkeren være om de går seirende ut av neste kamp. Å snu mot Harstad og å slå hjemmesterke Melbo står det respekt av, søndag 16:00 (OBS: flyttet fra 15.00) må Lyn bevise at vi også kan slå topplagene på fremmed gress.

Junkeren
De hvite og blå fra Bodø ble pekt ut som en av utfordrerne bak avdelingsfavorittene i årets 3. divisjon. Laget ble nummer fire i fjor, og var beskjedne på vinterens overgangsmarked, men har vist at man kan få betalt for godt arbeid.

Årets sesong åpnet uhyre sterkt, og med unntak av stortap for Lyn var de første ti kampene nesten perfekte. Uavgjort borte mot Frigg og hjemme mot Senja er ingenting å skamme seg over, og 14-0 og 8-0 over Sortland og Korsvoll vekker oppmerksomhet. Resultatet ble topplass i avdelingen etter ti runder.

Før ferien ble det to strake tap for Melbo og Fløya, mens høstsesongen åpnet med 3-3 mot Stålkameratene, det sendte Junkeren litt bak topplagene igjen. De to siste har dog gitt full pott igjen, og Junkeren er nummer tre på tabellen, fire poeng fra Lyn på topp.

Ingen scorer flere enn søndagens motstander, som med 48 fulltreffere ligger tre foran Lyn. Laget har dog 22 baklengsmål, to mer enn våre helter, så dette kan fort bli målrikt. Mannen vi må passe litt ekstra på husker alle som så hjemmekampen. Ivar Unhjem scorer alltid mye, og er toppscorer i avdelingen med 14 mål på 14 kamper. Dermed ligger han i rute til fjoråret som ga 25 mål på 24 kamper.

Lyn
Lyns form er så god at vi spoilet alt i innledningen, men gode ting kan gjerne gjentas. Fire strake seire, 17-7 i målforskjell, inkludert snuoperasjon borte med én mann mindre og 5-1-seier over Fløya hjemme.

Thomas André Ødegaard skryter av både form og humør i stallen, søndag er det dog bare full konsentrasjon som gjelder!

Rune Isaksen var spilleklar mot Fløya, men man unngikk å ta sjanser med den målfarlige midtbanespilleren slik kampen utviklet seg. Mikkel Tveiten er tilbake fra landskamp nummer 12 og 13, blant annet som kaptein i seieren over Færøyene. Joakim Pedersen Strand, Faisal Dahir og "Chima" nærmer seg, dog kommer muligens Bodø-turen for tidlig for alle tre. Anwar Pellegrino er Kringjås mest spillesugne, men vi får respektere medisinfaget og vente til legene gir grønt lys. Det samme gjelder Marius Østvold, som må få tiden han trenger på å bli klar fra et lenger skaddeopphold.

Bastionens oppmøte på bortebane har vært imponerende med tanke på de lange reiseavstandene, og ryktene skal ha det til at søndagens kamp blir den best besøkte i nord. Nordlandshallen ligger en langpasning fra Bodø lufthavn, og med flere fly hver vei er det ikke for sent å henge seg på.

Vegard Egeland