Før kampen: Melbo - Lyn

IMG_2388.JPG

Forrige helg brøt Lyn endelig den dårlige trenden i nord. Laget åpnet andre omgang med ett mål og én mann mindre, men hentet inn Harstad og vant 4-2.

Med seieren gikk Lyn opp på 28 poeng, ett fattig poeng bak Senja og Fløya. Drømmen om opprykk lever i beste velgående, samtidig vet vi at dette laget har mye å gå på. Lørdag 18:00 testes formen igjen i nord, med Melbo som motstander på Havfisk stadion.

Melbo
Nyopprykkede Melbo gikk ubeseiret gjennom 4. divisjon 2017, men ble likevel spådd en tøff sesong i 3. divisjon. Da laget gjestet Lyns provisoriske hjemmebane i serieåpningen, så spådommene ut til å være riktig presise. Gjestene var et hakk for små i alle faser av spillet, og dro hjem med et 0-3-tap som godt kunne vært større.

De marineblå brukte dog ikke lang tid på å starte poenghøstingen, med stor suksess på egen øy. På bortebane står Melbo med 0-1-6, nest svakest i avdelingen, mens de på Havfisk stadion står med 5-0-1 og et hjemmesnitt bare Lyn overgår. Serieleder Senja sikret en 4-0-seier på den vanskelige banen, ellers har resultatene vært fryktinngytende. Korsvoll, Skarp, Harstad, Junkeren og nabo Sortland har alle blitt beseiret, med samlet målforskjell 15-2.

Den store forskjellen skyldes riktignok ikke bare reisesyke. Takket være tilfeldig timing har Melbo stort sett møtt øvre halvdel borte og nedre halvdel hjemme. Hvordan de takler andre halvdel av sesongen blir spennende, for rundt nedrykksstreken er det tett.

Toppscorer Karl-Christian Karlsen står med 7 fulltreffere.

Lyn
Avslutningen på vårsesongen sved for Lyn, som har slått hardt tilbake etter ferien. 5-2 over Skjervøy ble fulgt av 4-2-seier borte mot Harstad, årets første seier i nord. Seieren kostet dessverre også dyrt.

Anders Lübeck er suspendert som følge av det røde kortet han pådro seg sist. Samtidig er Joakim Pedersen Strand ute med skade og Christoffer Simensen er usikker og må testes på trening i morgen. 

Fra før av mangler også blindtarmopererte Anwar Pellegrino er uaktuell, det samme er skadde Marius Østvold og Rune Isaksen som selv melder at han snart er tilbake på banen, men Melbo-kampen kommer trolig for fort.

Det betyr at Lyn på ny får bruk for hele troppen og flere får sjansen til å vise seg frem. Den gode nyheten er at mange viser svært god form om dagen. Henrik Lehne Olsen gjorde en enorm kamp mot Harstad og i likhet med Rasmus Gjemmestad og Dulee Johnson har han fungert utmerket på midtbanen i det siste. 

Ungguttene Mikkel Tveiten, Geir Huus Skeie og Haakon Hagen Aase gikk rett i krigen da de trengtes i en krevende situasjon borte mot Harstad, og kan bli å se på banen igjen. Jonas Bakken viste glimt av hva han kan før sommerpausen og kan få nye sjanser til å vise seg frem i de kommende kampene.

Uansett hvem som stiller til start for Lyn skal det være et mannskap som er mer enn godt nok forberedt til å utkjempe Melbo og ta med seg nye poeng hjem i bagasjen.

Vi ønsker gutta lykke til i nord!

Vegard Egeland