Før kampen: Lyn - Grei

IMG_3075.JPG

Lyn gikk fra 5-1-seier over Fløya hjemme til 1-5-tap for Junkeren borte. Nå er toppkampen jevnere enn noen gang, og skal Lyn beholde tabelltoppen må formlaget Grei beseires.

Mandag 20:00 venter årets niende hjemmekamp. De første åtte ble spilt på tre ulike hjemmebaner, men har likevel endt med full pott for Lyn og 29-4 i målforskjell. 11 av målene har kommet på tre kamper på Bislett stadion, så mandag forventer vi et helt annet Lyn-lag enn det vi så i Bodø sist helg.

Hjelp til å invitere venner og familie via vårt Facebook-arrangement (facebook)

Grei
Rødtvet/Ammerud/Kalbakken-konstellasjonen Grei var Groruddalens fanebærer da undertegnede vokste opp, men ble passert av nabo Grorud etter paraplyeksperimentet Groruddalen Ballklubb. I fjor spilte de i 4. divisjon, rykket opp, og gjorde seg klare for en sesong i nye 3. divisjon.

Det åpnet tøft for de blå og hvite, som tok 5 poeng på de første 8 kampene, og med det lå nest nederst på tabellen. 1-2-tapet hjemme for Lyn var riktignok et nervedrama, der vertene jaget utligning langt inn i overtiden, men etter 0-5-tap for Frigg i juni så det ut til å bli ren kamp om å overleve i 2018.

Så snudde alt. På de siste 8 kampene står Grei med 6-0-2, og de to tapene var borte for Fløya og Junkeren. Det skal sies at de seks seirene har kommet mot lag fra 8. plass og ned, en terminliste som forklarer Greis bipolare sesong, men selvtilliten en slik seiersrekke gir skal man ikke undervurdere. Grei har også klart uavgjort mot Finnsnes, og med unntak av det nevnte 0-5-unntaket har tapene vært knepne.

Seige lag i medvind er aldri enkle å knekke. Det sa vi dog før Fløya-kampen også, så her er det ingen grunn til å grave seg ned. Møt opp på Bislett på mandag, til flomlyskamp og det vi håper blir tre viktige poeng i opprykkskampen 2018!

Lyn
For våre helter svinger det fremdeles. Høstsesongen åpnet perfekt, men forrige søndag ble Lyn kledd nakne i Bodø. Våre helter fikk ballbesittelsen, men et klokere Junkeren kontret inn en scoring hver gang de ville og vant til slutt 5-1.

Det tapet skal revansjeres, dessverre må det revansjeres med noen nye og gamle skadefravær. Christoffer Simensen er skadet igjen etter sitt fantastiske comeback, mens Joakim Pedersen Strand, Faisal Dahir, Oskar Hansen og Marius Østvold holdt ham med selskap på skadebenken sist. På den positive siden er Rune Isaksen sakte på vei tilbake til toppform, mens Anwar Pellegrino ble spilleklar raskere enn ventet og scoret i sitt innhopp sist helg.

Mandag stiller vi uansett en slagkraftig ellever. Bli med!

Vegard Egeland