Før kampen: Sortland - Lyn

small_Lyn-Sortland_2018_LarsOpstad_004.jpg

Lyn slo tilbake etter stortap i Bodø, og hadde få problemer med å slå Grei 2-0 på eget gress. Søndag 14:30 må vi finne tilbake til formen i nord, da et revitalisert Sortland står på motsatt banehalvdel i Blåbyhallen.

Seier på søndag betyr nok en uke på tabelltopp. Denne helgen møtes Senja og Fløya, mens Junkeren har en tøff hjemmekamp mot Finnsnes, dermed blir det desto viktigere for Lyn å ta med seg alle poengene hjem fra Vesterålen.

Sortland
Søndagens motstander fikk en horribel start på sesongen 2018. Laget mistet mange spillere etter 2017-sesongen, da de ble nummer tre foran lag som Fløya og Harstad, og klarte ikke forsterke riktig. Første seriekamp endte bare med 2-3-tap for Fløya, før den famøse 0-14-kampen mot Junkeren ventet.

Per 10. juni hadde Sortland null poeng på ni kamper, med en målforskjell på smått utrolige 5-49,  nesten dobbelt så mange baklengs som nest verste lag.

Dårlig start betyr ikke at det ikke jobbes godt i klubben. Første poeng kom mot Skarp før ferien, og etter en god sommerferie åpnet de med seier over Harstad og uavgjort 2-2 mot Fløya. Sortland har nå 8 poeng på de siste åtte kampene, med langt hyggeligere 14-22 i målprotokollen.

Å berge plassen virker fremdeles utopisk. Å hente inn 11 poeng på ni kamper krever et mirakel, det er dog ingen grunn til ikke å prøve. Lyn reiser naturligvis nordover med et klart favorittstempel, men merk at vi møter et bedre Sortland-lag nå enn i Oslo.

Lyn
Det ble litt frustrasjon mot Grei, med mange sjanser uten uttelling, seieren til slutt kan likevel ingen si noe på. Hjemmeformen forblir perfekt, så må borteformen repareres igjen etter det triste skuet sist.

Joakim Pedersen Strand var tilbake for rekruttlaget i midtuken, på skadebenken sitter fremdeles Geir Huus Skeie, Faisal Dahir, Marius Østvold og Rune Isaksen. Et par av gutta biter også tennene sammen helg etter helg, så får vi se hvem som er klare for nitti minutter i nord.

Sterkt lag blir det uansett mot Sortland - vi gleder oss!

Vegard Egeland