Før brunsjkampen: Lyn - Fløya

static1.squarespace.com.jpg

Resultatmessig har Lyn fått en perfekt start på høstsesongen. Komfortable 5-2 hjemme mot Skjervøy ble fulgt opp av to borteseire i nord, og et endelig farvel til det nordnorske spøkelset som hjemsøkte oss i våren.

Samtidig har de andre topplagene avgitt poeng, dermed topper Lyn tabellen etter 14 runder. Fløya og Senja følger ett poeng bak, før Junkeren, Frigg og Finnsnes kommer jagende bak.

Lørdag 12:00 skal det spilles fotball i brunsjen, og det er ikke en hvilken som helst kamp. Fløya gjester Bislett til toppkamp i 3. divisjon avdeling 6, der bare seier er godt nok om også Senja skal holdes på avstand.

Dette vil du ikke gå glipp av!

Fløya
Tromsøs grønnkledde ble regnet som Lyns tøffeste utfordrer før årets sesong. Etter et tiår i toppen av 3. divisjon ble de endelig nummer én i 2016, det var naturligvis året opprykk var umulig og topplassen uten verdi. I 2017 ble det 8. plass, utrolig nok den svakeste plasseringen laget har hatt på 2000-tallet. Ledelsen svarte med å forsterke kraftig, blant annet fra Finnsnes.

I år jager de opprykk, og når Fløya jakter skal motstanderen males i senk. 4-0-seieren over Melbo var en klar anomali, 3-1-seierene over Lyn og Harstad litt utenom det vanlige, for de øvrige 11 kampene har endt med poengdeling tre ganger, seks ettmålsseire og to ettmålstap. Målforskjellen er 26-14 mot Lyns 40-19.

De mange jevne kampene virker nesten uavhengige av tabellposisjon. Fløya spilte uavgjort både mot Skjervøy og Sortland, tapte for Skarp og sikret seier på overtid mot Stålkameratene. Det er fire av fem bunnlag i avdelingen. Samtidig har de altså slått Lyn og Junkeren, samt kriget inn trepoengere i flere vanskelige bortekamper.

Statistikk hjelper dog ikke når kampen sparkes av, og vi kommer ikke utenom at Fløya slo Lyn fortjent sist lagene delte bane. Lørdag skal tapet revansjeres og topplassen forsvares!

Lyn
Tilfeldighetene var ikke på Ødegaards side da han skulle samle en tropp til Melbo-kampen. Utfallet ble et ungt forsvar og en ung benk, heldigvis kan også unggutta spille fotball! Geir Huus Skeie imponerte i sin første kamp fra start, Tveiten og Zahid vet vi hva står for allerede, mens Haakon Hagen Aase har gjort to gode innhopp på rad. Vi fikk også et hyggelig og etterlengtet gjensyn med (den noe mer voksne) Rune Isaksen, som alltid er viktig når han kan spille.

Klar på lørdag er også Anders Lübeck, som har sonet ferdig. Faisal Dahir er på bedringens vei etter sykdom i sommer, og nærmer seg spilleklar tilstand. På skadelisten finner vi fremdeles Joakim Pedersen Strand, Marius Østvold, Anwar Pellegrino og "Chima".

Uansett hvem som starter er Lyn klare for å gå i krigen mot Fløya. Vi håper du blir med på tribunen, og starter helgen med en fotballfest på Bislett stadion!

Vegard Egeland