Før kampen: Lyn - Korsvoll

IMG_2048.JPG

Lyn hadde få problemer da Stålkameratene ble slått 4-0 sist helg, og er nå nummer to i en kvartett som kjemper om opprykk til 2. divisjon. Søndag 15:00 venter Stålkameratenes tabellnabo Korsvoll, som kjemper en desperat kamp om retten til å fly landet rundt neste år også.

Kampen spilles på Bislett, det styrker Lyns favorittstempel. Hjemmestatistikken er fremdeles perfekt, med ni seire på ni kamper og 31-4 i målforskjell. Nabo Korsvoll har dog vært en torn i siden på Lyn de siste årene, og innbyrdes statistikk siden 2016 er skuffende 1-3-1.

Gutta er revansjesugne etter vårens tap, søndag går vi for seier og tabelltopp!

Korsvoll
Det er mange nye motstandere i årets 3. divisjon, men mot Korsvoll vet Thomas André Ødegaard akkurat hva som venter. Korsvoll har beholdt stammen i laget fra tidligere år, og ville overrasket voldsomt om de gikk bort fra oppskriften som har gitt Lyn problemer før.

Her snakker vi rutine, fysikk, dødballstyrke, kontringsferdigheter, og et kollektiv der alle kjenner hverandre godt. Korsvoll har slitt i år, og ligger altså på nedrykksplass per i dag, men er det noe som kan lokke frem voksne krefter er det ønsket om å plage naboen i vest.

Noen kjedelig kamp forventer vi likevel ikke. De siste tre kampene mellom lagene har gitt 12 mål, stolpetreff og brassespark.

Lyn
Lyn overrasket alle med en aktiv sommer på overgangsmarkedet, dermed er det god kamp om plassene selv om skadelisten er alt annet enn tom. Rune Isaksen spilte for rekruttlaget i midtuken, og er kanskje aktuell, ellers er skadelisten omtrent som før.

Hjemvendte Fadel Karbon brukte fire minutter på å regissere og score i comebacket, og er en av flere spillere som nærmer seg elleveren. To nykommere fra nord er i ferd med å finne seg til rette, men må kjempe seg inn i et lag som faktisk har vært ganske stabilt de siste ukene.

At alle tre blir å se på Bislett er helt sikkert. Vi håper også publikum finner veien til Bislett på søndag, der det altså ligger en mulig tabelltopp i potten. Nå er hver kamp en cupfinale, da sitter man virkelig ikke hjemme i sofaen og ser Wolves - Burnley.

Norsk amatørfotball trenger deg, og leser du dette, ja da trenger du norsk amatørfotball du også!

Vegard Egeland