Serieleder etter overtidsmål

Lyn trengte 91 minutter på å slå Korsvoll 3-2 og ta tilbake tabelltoppen i 3. divisjon avdeling 6.

Det har blitt mange kamper på samme melodi i årets sesong, og dagens motstander er sangens komponist. Men der noen gjennomfører kampplanen med klinisk presisjon, har bydelsderbyene mot Korsvoll en tendens til bli retningsløse kakofonier. For selv om gjestene legger ti mann i egen boks har det blitt fire mål i snitt de siste kampene, og dagens oppgjør ble intet unntak.

Utfallet blir både frustrerende og underholdende, med trykk på sistnevnte når det er Lyn som får overtidsscoringen.

Lagene brukte ikke lang tid på å sette tonen i ettermiddagens oppgjør på Bislett heller. Hjemmelaget trykket til fra start, og med seks minutter på klokken ble et innlegg fra Oskar Hansen akkurat for hardt for en fri Anwar Pellegrino på bakre stolpe. Tre minutter senere kombinerte Pellegrino fint med Eirik Haugstad i boksen, men avslutningen ble blokkert av én av de ti (!) Korsvoll-spillerne som hadde beleiret egen 16-meter.

To minutter senere skjedde det som alltid skjer i disse kampene. Korsvoll kontret med to mann mot to, og ballfører hadde akkurat ikke balanse nok til å holde seg på bena da han fikk en for lang touch og mistet ballen. Dommer mente det fikk være måte på hvor mye balanse man kan forvente, gjestene fikk frispark i farlig posisjon, og Andreas Storsveen Romøren banket ballen rett i nettet. 0-1 var marerittet vi absolutt ikke trengte, men hadde noen trodd vi kunne unngå akkurat den?

Lyn fortsatte å angripe, ikke ulikt Sortland-kampen vi egentlig hadde lovet å glemme. Heldigvis sprakk nullen raskere denne gang. 24 minutter var spilt da Anwar Pellegrino viste hvorfor han er lagets toppscorer.

Se målene og hør intervjuet med Ødegaard etter kampen på Lyn-TV.

Et langt oppspill fra Henrik Lehne Olsen ble stusset av en Korsvoll-forsvarer mot egen keeper, men Pellegrino akselererte raskt og vant på hodet foran sisteskansen. Ballen var ikke hard nok til å gå i mål, men i duell med en ny forsvarer klarte Pellegrino å krige ballen i nettet. 1-1 etter en soloprestasjon som fortjener glass og ramme.

Målet endret dog lite på kampbildet. Omgangens mest symptomatiske øyeblikk kom etter en halvtime, da keeper Orhan Simsek var langt utenfor egen boks for å ta et raskt innkast. Heldigvis kan ikke fotballbaner velte grunnet skjev vektfordeling.

Skjevheten resulterte dog ikke i flere scoringer før pause. Riktignok gikk ballen over streken en gang til før fløytesignalet, da Eirik Haugstad scoret alene med keeper, men trass iherdige protester fra Haugstad stod linjemann på sin beslutning om å markere offside.

1-1 til pause var flatterende for gjestene, men ikke overraskende. Samtlige av de snaut 700 fremmøtte visste hva vi hadde i vente i andre omgang. Heldigvis ble fortegnet rett denne gangen.

small_Lyn-Korsvoll_3-2_2018_LarsOpstad_043.jpg

Avgjorde på overtid
Om “neste corner” var tilgjengelig på liveoddsen kunne du enkelt tjent opp småpenger til trikken hjem. Lyn brukte 12 sekunder på å få første mulighet fra hjørneflagget, og slik skulle andre omgang se ut. For det meste.

Fire minutter var spilt da Eirik Haugstad fant Christoffer Simensen, som kaldt la ut til Rasmus Gjemmestad på ti meter. Midtbanespilleren har scoret på skudd før i år, men å treffe nettmaskene her føltes som å styre et propellfly gjennom Nordmarka. Ved flere anledninger ble det flipperspill i boksen, stort sett uten at keeper måtte involveres.

Så gjorde Korsvoll det Korsvoll gjør bedre enn noen andre.

En halvtime gjenstod da gjestene nærmest demonstrativt viste hvor enkelt det kan gjøres. Anders Winther Kogstad slo en lang ball opp mot Adrian Thun, som har plaget forsvarere i Oslo-området siden Lyn var et eliteserielag. Også i dag viste Thun at han er en klassespiss på dette nivået, da holder det med én sjanse. Han tok ned ballen på brystet, kom rundt sin forsvarer og skjøt kontant i mål: 2-1 til Korsvoll.

På det tidspunktet var det fristende å grave seg ned i et hull og gi livet som meitemark en sjanse. Nok en gang hadde Lyn havnet under for Korsvoll, tross et kampbilde som burde gitt komfortabel ledelse andre vei.

Hjemvendte Fadel Karbon kom inn, og brukte ikke lang tid på å vise leken teknikk, dessverre ble utfallet bare et frispark som havnet over mål. Men når finessen ikke virker er det fint å kunne stole på pur fandenivoldskhet. Og den har ingen mer av enn Christoffer Fandenivoldskhet Simensen.

72 minutter var passert da Lyn fikk omgangens syvende eller åttende corner. Oskar Hansen slo inn foran mål, der Simensen kriget ballen inn fra kloss hold. Ren viljestyrke, 2-2, og nytt håp. For her var ikke uavgjort godt nok.

Lyn fortsatte å angripe. Oskar Hansen og Ramsus Gjemmestad kombinerte godt, men en feberredning av Marcus Kristiansen avverget på strek. Så testet Anwar Pellegrino skuddfoten fra skrått hold, men en minst like god redning sørget for … gjett da … hjørnespark!

Først på overtiden kom altså redningen, og den kom fra uventet hold. Igjen skar Oskar Hansen inn fra venstre. Han spilte via Rasmus Gjemmestad til Christoffer Simensen som fant backen igjen, og for første gang i Lyn-karrieren var det assistkonge Oskar Hansen som rørte ballen sist. Avslutningen var kanskje ikke av typen man lærer bort på Lyn-akademiet, men når ballen ligger i nettet er teknikken revnende likegyldig: 3-2 til Lyn og årets deiligste jubelscener.

Etter å ha feiret litt ventet fem overtidsminutter, der rollene var snudd på hodet. Nå var det Korsvoll som fikk løpetrening, mens Lyn kunne være så atale de maktet med verdens beste samvittighet.

3-2-seieren var ikke den eneste gode nyheten i dag. Grei tok alle poengene mot Senja på Apalløkka, dermed er det Lyn som leder tabellen, ett poeng foran Frigg og Senja. Nå venter tre knalltøffe kamper på rad, med Finnsnes (b), Senja (h) og Frigg (b), der mye kan avgjøres.

Dette blir uhyre spennende!

Lyn - Korsvoll 3-2

Mål:
0-1 Andreas Storsveen Romøren (12)
1-1 Anwar Pellegrino (25)
1-2 Adrian Thun (65)
2-2 Christoffer Simensen (73)
3-2 Oskar Hansen (90)

Lyn (4-3-3): Orhan Simsek - Joakim Pedersen Strand, Benjamin Nessjø Nyheim, Anders Lübeck, Oskar Hansen - Rasmus Gjemmestad, Dulee Johnson, Henrik Lehne Olsen - Eirik Haugstad, Christoffer Simensen, Anwar Pellegrino

Bytter:
Fadel Karbon <> Eirik Haugstad (67. min)
Ferdinand Clarke <> Anders Lübeck (70. min)
Fredrik Allertsen <> Anwar Pellegrino (86. min)
Jonas Bakken <> Christoffer Simensen (90. min)
Vegard Egeland