Solid bortekamp sikret fortsatt serieledelse

Lyn.jpg

Med 4-1 seier over Finnsnes sikret Lyn seg en optimal innledning til seriefinalen mot Senja på Bislett om en uke. Solide prestasjoner over hele linja sørget for et godt resultat i en av årets tøffeste bortekamper.

Lyn på tur i Nord-Norge er synonymt med neglbiting og løs mage for alle som har rød og hvit som favorittfarge.

Der hvor hjemmebane-statistikken viser grønne piler hele veien fra Ekeberg via Kringsjå og ned til Bislett, har bortekampene denne sesongen fortonet seg som en slags poengmessig russisk roulette.

Inngangen til helgens bortekamp var veldig enkel: Lyn måtte vinne for å fortsatt kjøre først i breddefotballens Formel-1 løp, også kjent som Norsk Tipping-ligaen avdeling 6.

Finnsnes har som ventet ikke klart å etablere seg i toppen etter fjorårets nedrykk og påfølgende barbering av spillerstallen, men innehar mer enn nok kvalitet til å ødelegge for opprykksjagende motstandere.

Dette viste de blant annet under det motsatte oppgjøret på Kringsjå, der “det grønne kystlokomotivet” ga oss tøff motstand i 90 minutter pluss tillegg. I siste minutt tok Benjamin Nyheim lederansvar og stanget inn matchvinner-scoringen, og Lyns kaptein brukte ikke lang tid på å finne nettmaskene denne helgen heller.

Tok kontroll fra start

Mikkel Tveiten fikk tillit i skadefraværet til Oskar Hansen, og unggutten som har vært opptatt med landslagspill den siste tiden viste seg tilliten verdig. Med sin presise fot fant han høytsvevende Nyheim i feltet som styrte inn 1-0 og tidlig ledelse på kampens første hjørnespark etter bare syv minutters spill.

Nyheim står dermed med syv scoringer så langt i årets sesong, og etter at redaksjonen har vært våken i hele natt kan vi nå bekrefte at han er landets mestscorende forsvarspiller.

Lyn fortsatte å trykke på etter 1-0 og var svært nære å doble da Rasmus Gjemmestad stjal ballen fra en liggende FIL-forsvarer, satt fart, spilt en kjapp en-to med Simensen og avsluttet fra kloss hold i beinet på hjemmelagets keeper.

På det påfølgende hjørnesparket fikk Lyn en ny store mulighet til å doble da Tveiten igjen serverte hjørnespark med krem. Anders Lübeck steg til værs på bakre stolpe men headingen gikk i tverrliggeren og ned på feil side av streken.

Hadde Norsk Tipping tilbudt live-odds på kampen, var det på dette tidspunktet folk febrilsk hadde trykket på “Lyn til å score det neste målet i kampen”.

Minutter senere viste 16-år gamle Tveiten at selv om man såvidt har fått utdelt karakterkortet fra ungdomskolen, kan man fint jobbe som både servitør og regissør. Først satt han i gang Pellegrino på venstrekanten etter leken frispilling bakfra. Deretter dundret han fremover i banen, fikk ballen igjen , parkerte to forsvarspillere og slo inn langs teppe til Rasmus Gjemmestad som nærmest spaserte inn ballen i mål. 2-0 før kvarteret var spilt. og tilreisende Lyn-supportere puttet beroligende midler lengst ned i lomma.

Lyn-keeper Simsek hadde kun fått kjenne på ballen en gang, men måtte ut i full strekk for første og siste gang midtveis i omgangen, mens Lyn sin frontrekke hadde flere muligheter til å øke ledelsen utover i den første omgangen.

Lyn gikk til pause med både prestasjon og resultat som gledet de tilreisende supporterne. Rasmus Gjemmestad følte seg ikke helt frisk til tross for scoring og byttet plass med Fredrik Riise Allertsen etter pause.

Ble aldri spennende

Den andre omgangen brukte bortelaget til å terpe relasjoner og pasningspill og fikk uttelling ved to anledninger. I det 68 minutt kontret Pellegrino på egenhånd og slo inn på tvers til Dulee Johnson. Det første skuddforsøket gikk i blokka, mens det andre fant veien til nettmaskene på typisk Dulee Johnson-vis. Var det et skudd? Var det en chip? Ikke vet vi, men utførelsen av 3-0 målet ble gjort med ro og presisjon slik det meste svensk-liberianeren bedriver på midtbanen til Lyn.

Den tredje scoringen tok brodden litt ut av kampen, men ikke mer enn at Finnsnes reduserte på et hjørnespark der hjemmelagets Fredrik Lund fikk bra klem på kula fra 16 meter etter en klarering.

Innbytter Karbon var frisk som wasabi etter sitt innhopp og klonet sin egen prestasjon fra kampen mot Stålkam i det 81 minutt. Som en nytrimmet Honda satte han på turboen ute på høyresiden og ble til slutt spilt frem av Johnson før han banket ballen ned i hjørnet. 4-1 og takk for kampen.

Lyns innbyttere gjorde alle en god figur og med litt mer presisjon kunne vi plusset på enda noen mål på slutten. Vi sier oss allikevel fornøyd med både prestasjon og resultat etter fire vakre scoringer og bunnsolid defensiv innsats, til tross for et enkelt baklengsmål.

Tusen takk til de tilreisende fra Bastionen som trosset regnvær og storm for å veive det røde og hvite flagget høyt i nord.

Nå gleder vi oss til Senja kommer på besøk til Oslo førstkommende helg.

Skal du gå på en Lyn-kamp i år, så er det denne. Bli med å støtte gutta nå som sesongen skal avgjøres!

Finnsnes - Lyn 1-4

Mål:
0-1 Benjamin Nessjø Nyheim (7)
0-2 Rasmus Gjemmestad (14)
0-3 Dulee Johsnon (65)
1-3 Fredrik Lund (79)
1-4 Fadel Karbon (80)

Lyn (4-3-3): Orhan Simsek - Joakim Pedersen Strand, Anders Lübeck, Benjamin Nessjø Nyheim, Mikkel Tveiten - Henrik Lehne Olsen, Dulee Johnson, Rasmus Gjemmestad - Eirik Haugstad, Christoffer Simensen, Anwar Pellegrino

Bytter:
Fredrik Riise Allertsen <> Rasmus Gjemmestad (45. min)
Ferdinand Clarke <> Joakim Pedersen Strand (56. min)
Fadel Karbon <> Anwar Pellegrino (70. min)
"Chima" <> Christoffer Simensen (77. min)
Jonas Bakken <> Eirik Haugstad (84. min)