Dette er Senja - Analyse av helgens motstander

(Foto: Senja sine hjemmesider)

(Foto: Senja sine hjemmesider)

Årets viktigste kamp nærmer seg. Her er alt du trenger å vite om helgens motstander Senja før “seriefinalen” på Søndag.

Korsvoll-spøkelset har gått under jorda og fjorårets mageplask på målstreken er lagret på USB-stick og stappet nederst i skuffen. Nå zoomer vi kameralinsa inn på de siste kampene denne sesongen, og for de som syntes Lyn i 3.divisjon er en grått og trist er det virkelig på tide å sperre opp øynene! Med seier i de to neste kampene tar vi store steg mot opprykk, mens poeng-tap vil sørge for spenning hele veien inn.

I runde 23 møter vi Frigg til et etterlengtet topp og lokaloppgjør, men før det lener vi oss på fotballklisjeen “en kamp av gangen” og retter fokuset mot helgens motstander Senja.

Vipper jevne kamper i deres favør

Fotballklubben Senja FK fra Silsand i Lervik kommune har vaket som en våryr ørret mellom tredje og fjerde nivå helt siden 1990-tallet. I likhet med en rekke andre lag har de spilt på seg merkelappen “litt for god for 3.divisjon” og “akkurat ikke gode nok 2.divisjon” de siste sesongene.

Årets Senja-utgave har fremstått svært solid, men i likhet med lyn funnet et og annet bananskall å skli på underveis. I vårsesongen beseiret de ned Lyn med 2-1 på forblåste Senja Stadion, i en kamp de var det beste laget i 90 minutter pluss tillegg. Med 8-0 mot Sortland i forrige runde er det dog ingen fare for at Lyn vil undervurdere de blå.

Med en god miks av sultne unggutter på vei opp, krydret med et par spillere som har erfaring fra nivåene over blir det nok å bryne seg på for Thomas Andre Ødegaard sitt mannskap.

Senja - Trolig lagoppstilling


Lineup Senja.PNG

Keeper: Erlend Henriksen

Senjas burvokter er en robust og solid målvakt med god rekkevidde og gode reaksjonsevner. Henriksen har vært i klubben siden 2012 og etter flere år som andrefiolin ble han etter nedrykket til 3.divisjon i 2016 satset på. De siste to sesongene har han levert gode prestasjon og denne sesongen har sisteskansen reddet Senja ved flere anledninger.

Høyreback: Øyvind Kildalsen

Den tidligere Tromsø-junioren kom til Senja i 2011 og etablerte seg på A-laget noen år senere. Har slitt med vonde knær de siste åren men har opparbeidet seg et respektbelt antall kamper for klubben. Kildalsen er en rutinert høyreback som bidrar mer defensivt enn offensivt.

Midtstopper: Sondre Laugsand

Senja-kapteinen viste i det motsatte oppgjøret hvor god han er på sitt beste. Taper knapt en duell i lufta og gir 100% i hver eneste duell, overalt på banen. Ledertype som garantert er heltent på å vise seg frem i en kamp som denne og også en mann Lyn må passe på før hver eneste dødball. Sammen med vår egen Benjamin Nyheim kanskje avdelingens beste midtstopper.

Midtstopper: Sondre Tunstad/Daniel Mikkelsen

Trolig er det Sondre Tunstad eller Daniel Mikkelsen som danner stoppepar med Laugsand. Hvis ikke Tunstad skyves ut på høyrebacken slik han gjorde sist lagene møttes. Etter at Mikkelesen kom tilbake fra skade har det vært rotasjon mellom de tre gode midtstopperne og trener Warholm er dermed et luksusproblem før helgens kamp.

Venstreback: Tobias Nymo Melseth

Svært offensivt anlagt venstreback som har hatt en svært god sesong så langt. Nest sist på mange av lagets mål og elsker å utfordre på sin venstreside. Satt også selv to scoringer mot Sortland sist og er en mann som må stoppes på Søndag.

Høyrekant: Alexander Mikkelsen

Mikkelsen kom fra Skjervøy før sesongen og har vært en umiddelbar suksess i Senja-trøyen. Med et tosifret antall scoringer fortsatte han der han slapp fra fjorårssesongen hvor han banket inn mål for opprykkslaget som nå sliter i bunn.

Midtbane: Sindre Andre Eggen

20-åringen kom inn for en skadet Markus Johnsgård og gjorde sakene sine meget bra mot Grei til tross for tap, og fikk fornyet tillit mot Sortland sist. Det kan han fort få på ny og unggutten fra Salangen har også gjort sakene sine godt for Sjarmtrollan i eliteserien i Futsal, hvor han i år har spilt seg landslagsaktuell.

Midtbane: Magnus Richardsen

En av flere tidligere TIL-juniorer som kom til Senja for å utvikle seg videre i seniorfotballen etter flere år på TILs junior og rekruttlag. Richardsen har spilt fast i store deler av årets sesong og vært en defensiv stabilisator i et offensivt Senja-lag.

Venstrekant: Markus Johnsgård

Fetter Johnsgård har vært Senja-spiller hele karrièren, og er en god offensiv midtbanespiller med svært gode ballferdigheter og løpskapasitet. Noe småskadet de siste kampene men spilte sist mot Sortland og forventes å bli helt klar til helgens oppgjør. Kan spille overalt på de seks øverste plassene og er trolig mest aktuell som kant på Bislett.

Spiss: Sebastian Jensen

Nok en ung spiller med fortid i både TIL og TUIL. Etter at lånet fra OBOS-ligaeklubben ble gjort permanent har han sammen med spisskollega Johnsgård vært livsfarlig i stort sett alle kamper han har spilt. Bevegelig og kvikk, og en håndfull for en rekke forsvarere.

Spiss: Christer Johnsgård

Barne-tv stjerna Johnsgård slo aldri igjennom i Eliteserien, og kom tilbake til Senja der han trives aller best. Målmaskinen har enorme 105 mål på 116 kamper for klubben i sitt hjerte og viste med fem scoringer sist mot Sortland at pila ikke peker feil vei. Ikke vært tilgjengelig til alle kamper i årets sesong, men når han er på plass er han førstemann på lagoppstillingen og mannen hele Senja fester sin lit til i opprykkskampen.

“Blir garantert tett og jevnt”

Senja-kaptein Sondre Laugsand uttaler følgende til Lyns hjemmesider kun dager før toppoppgjøret på Bislett.

“Vi gleder oss veldig til å spille på Bislett. Det er kamper som dette som er grunnen til at man spiller fotball. Vi tar med oss en god porsjon selvtillit til Oslo etter et godt resultat sist, selv om vi er klar over at denne kampen blir noe helt annet enn den vi spilte i helga”

- Hvem har presset på seg, Lyn eller Senja?

“Presset er nok mest på Lyn, med tanke på de ressursene som har vært brukt, spillerne de har hentet inn og apparatet rundt klubben i tillegg til at de har hjemmebanefordelen. Men vi vet hva som ligger i potten. Med tre poeng er vi i førersetet mens det ser mørkt ut med tap. Disse kampene lever sitt eget liv, så det blir garantert jevnt og tett uansett, forteller Laugsand.

Vi ønsker Senja velkommen til Oslo og Bislett Stadion, og håper å se mange røde og hvite supportere på tribunen på Søndag!

Anders Lübeck