Lyn slo tilbake!

Lyn ristet av seg skuffelsen fra sist helg, og vant komfortabelt 4-0 over Stålkameratene på Sagbakken kunstgress.

Det var et revansjesugent Lyn-lag som reiste nordover denne helgen. Etter mageplasket mot Sortland sist er laget i utfordrerposisjon i toppen, men fremdeles er alt i våre hender. Nå er hver kamp en cupfinale, og dagens cupfinale vant Lyn med knusende margin.

Kampen åpnet med et par skremmeskudd. Stålkameratene brukte bare 38 sekunder på å fjerne all hvilepuls fra tribunen, da en offside-plassert Stian Celius Steffensen kom alene med keeper. Få minutter etter var vertene onside tre mot tre, avslutningen fra skrått hold ble avverget greit av forsvaret.

Heldigvis tok det ikke lang tid å få målet som aldri kom mot Sortland, og denne var en av sesongens beste treff. Anwar Pellegrino kriget til seg ballen i 16-meteren, vendte og slo høyt over hele feltet. På bakre stod Rasmus Gjemmestad, som banket til på hel volley fra skrått hold hold. 1-0 til Lyn, og kudos til produsenten av nettmasker på Sagbakken kunstgress.

Omgangen for øvrig ble mindre karikert enn tidligere kamper i år, men kampbildet var likevel ikke oppsiktsvekkende. Lyn hadde mye ball, Stålkameratene angrep med mange mann når de tok over, og med en litt mer angrepsvillig motstander ble det mer åpent enn i årets mest statiske kamper.

Eirik Haugstad headet farlig utenfor, Anders Lübeck testet skuddfoten, Stålkameratene truet fra et ekkelt frispark, før de ordentlig store sjansene kom. Og de kom begge veier.

Omgangen var halvspilt da Dulee Johnson fant Rasmus Gjemmestad i god skuddposisjon. Første forsøk ble reddet, men Christoffer Simensen plasserte returen i åpent mål. Dessverre var flagget oppe, og jakten på kampens andre mål fortsatte.

Tre minutter senere ble samme mann funnet i bakrom, denne gangen onside. Simensen styrtet mot mål, men en knallhard takling fra bakerste mann fikk sendt ballen ut til hjørnespark før vår svenske spiss rakk å avslutte. Risikabelt spill fra hjemmelaget, men en god involvering til slutt.

Andre vei var det, som flere ganger før i år, Orhan Simsek som holdt Lyn trygge. 37 minutter var spilt da Stian Celius Steffensen kom rundt på høyre, og skjøt bra nok til å tvinge frem retur. Innbytter Ulrik Olai Bentzen kunne blitt den store helten da han kom først på returen, men en feberredning fra Orhan avverget nok en gang.

På overtid kom en minst like stor sjanse for Lyn. Oskar Hansen traff bra på et frispark, Lyn hadde to mann først på returen, men fra kloss hold endte en Christoffer Simensen i ubalanse opp med å legge ballen i fanget til keeper Symphorien Munda.

1-0 til pause var en fortjent ledelse for Lyn, selv om 3-1 nok hadde matchet kampbildet bedre.

Fadel Karbon scoret fire minutter inn i "comebacket"

Fadel Karbon scoret fire minutter inn i "comebacket"

Full kontroll etter pause
Om første omgang hadde vært ubehagelig, skulle den andre bli en ferie for slitne Lyn-nerver. De siste 45 hadde nemlig de tilreisende full kontroll.

Tre minutter var spilt da en feilpasning havnet hos Christoffer Simensen. Spissen hadde ingen forsvarere mellom seg og mål, men ble like overrasket som resten av Sagbakken, og brukte et sekund for mye på å sette fart riktig vei.

Fem minutter senere slo Anwar Pellegrino 45 grader inn til Eirik Haugstad, som avsluttet direkte fra ti meter. Vi husker keeper Munda godt fra kampen på Kringsjå i vår, og nok en gang holdt franskmannen hjemmelaget inne i kampen med en suveren redning.

Det tok bare ett minutt til før sjanserekken endte i scoring. Eirik Haugstad slo inn foran mål, og symptomatisk nok for omgangen var midtstopper Benjamin Nessjø Nyheim med hele veien opp. Kapteinen stanget inn 2-0 bak en sjanseløs keeper, og sørget for sin sjette scoring i årets sesong.

Etter en times fotball fikk vi et hyggelig gjensyn. Fadel Karbon har spilt i Japan i 2018, men vendte nylig hjem til Oslo og Lyn. Han brukte fire minutter på å vise at han ikke har glemt gamle kunster. Fjorårets toppscorer startet selv angrepet med en pasning til Christoffer Simensen, skjøt fart og fikk ballen tilbake, før han vred ballen rundt keeper og økte til 3-0 for Lyn.

Kampens mest emosjonelle bytte kom imidlertid ti minutter etter Fadels retur. Draktnummer 8 har vært fredet i Lyn siden Bjørn Lidin Hansen gikk bort for to år siden. I dag ble den brukt igjen, da Bjørns barndomskamerat Fredrik Allertsen kom inn til sin aller første Lyn-kamp. Vi ønsker Fredrik velkommen til Lyn, og skjenker en ekstra tanke til midtbanespilleren Lyn og Bastionen aldri vil glemme.

Ti minutter før full tid kom kampens siste scoring. Eirik Haugstad sendte en utsøkt lobb til Jonas Bakken i bakrom, og måltyven sørget for 4-0. Noen stor feiring ble det dog ikke, da Stål-innbytter Kim Rainer Haaberg måtte ut på båre få minutter etter at han kom inn. Vi håper det var mindre alvorlig enn det så ut til, og ønsker forsvareren god bedring!

Etter siste scoring skjedde lite på Sagbakken. Orhan Simsek avverget igjen Stålkameratenes siste halvsjanser, og kampen ble blåst av på 4-0 til Lyn.

Med dagens seier klatrer Lyn til 2. plass på tabellen. Fremdeles kjemper fire-fem lag om opprykk, men Lyn har alt i egne hender. Det er to poeng opp til serieleder Senja som gjester Bislett senere i høst. Først ut er imidlertid bydelsderby mot Korsvoll, førstkommende søndag 15:00.

Stålkameratene - Lyn 0-4

Mål:
0-1 Rasmus Gjemmestad (8)
0-2 Benjamin Nessjø Nyheim (54)
0-3 Fadel Karbon (65)
0-4 Jonas Bakken (80)

Lyn (4-3-3): Orhan Simsek - Joakim Pedersen Strand, Anders Lübeck, Benjamin Nessjø Nyheim, Oskar Hansen - Henrik Lehne Olsen, Dulee Johnson, Rasmus Gjemmestad - Eirik Haugstad, Christoffer Simensen, Anwar Pellegrino

Bytter:
Fadel Karbon <> Rasmus Gjemmestad (61. min)
Fredrik Allertsen <> Henrik Lehne Olsen (71. min)
Jonas Bakken <> Christoffer Simensen (78. min)
August Tuastad Randers <> Anwar Pellegrino (90. min)
Vegard Egeland