Lyn junior - klar for alvoret!

G19_Spania.jpeg

Etter en sesongoppkjøring med gode treninger og varierende kampresultater, begynner alvoret for G19 uka etter påske. Troppen kommer nærmest direkte fra en meget vellykket treningsleir i Spania. Trenere, spillere og øvrige støtteapparat er klare for kamp!

Hovedmålet for sesongen er opprykk til Interkrets A. Første seriekamp er torsdag 4/5 hjemme på Kringsjå kl. 20:15 i en nøkkelkamp mot Fredrikstad, årets kanskje tøffeste motstander og sammen med LYN en av opprykksfavorittene. Som hovedtrener Sondre A. Olsen sier: «Vi tror på en jevn og veldig tøff kamp hjemme på Kringsjå, hvor vi skal gjøre alt det vi kan for å gå seirende ut. Vi har hatt en del varierende prestasjoner i vinter, men vet at toppnivået vårt er meget godt. Et mål for oss blir å stabilisere oss på toppnivået, og streve etter å heve det ytterligere. I fjor erfarte vi at vi ikke har råd til å slippe oss ned i en eneste kamp, om vi skal gå helt til topps. Da hadde vi et poengsnitt på 2,44 poeng per kamp, og kun ett tap gjennom hele sesongen. Det holdt ikke til opprykk.»

En annen viktig kamp- og utviklingsarena for spillerne på G19 er i 4 divisjon for 2. laget senior. Der braker det løs allerede 3/4 på Kadettangen mot Bærum 2 kl. 20:15 med mange spillere fra G19 i troppen.

Årets spillergruppe er på 26 spillere. Det er mange LYN-gutter med i årets stall. Hele 9 av 11 spillere født i 2001 er fra eget G16 lag. Dette viser at klubben tar et lite skritt på riktig vei mot målet om økt andel LYN spillere på eget A-lag. Spillergruppen er relativt ung og består av 6 spillere født 99, 9 spillere født 00 og 11 spillere født 01.

I første del av påsken var spillergruppen på treningsleir ved Barcelona. Hovedtrener Sondre Alexander Olsen fremhever treningsleiren til Spania som en positiv opplevelse både sportslig og sosialt. «Vi fikk god tid til å bygge gode relasjoner både på og utenfor banen i rolige omgivelser. Vi kommer utvilsomt hjem som et sterkere og mer sammenspleiset lag enn da vi dro.»

Spennende første uke, møt opp og støtt gutta. Heia LYN!