Fort Bislett er gjenreist

Eirik Haugstad med mål og assist i 3-0 seieren hjemme mot Grei. Foto: Lyn1896

Eirik Haugstad med mål og assist i 3-0 seieren hjemme mot Grei. Foto: Lyn1896

Tre seiere på tre mulige på hjemmebane denne høsten. Bislett er på vei til å bli et fort igjen!

Søndag kveld var det duket for flomlyskamp mot formsvake Grei hjemme på Bislett. De første 25 minuttene passerte uten de store sjansene. Men så førte et Lyn-angrep til en hands inne i Grei sin sekstenmeter og dommeren pekte på straffemerket. Emanuel Grønner gikk selvsikkert frem og satte straffen enkelt og sikkert til høyre i mål. 1-0 til Lyn.

Drøyt ti minutter senere var Emanuel Grønner frempå igjen ved to anledninger. Den første sjansen sniddet stolpen til venstre. Like etter viste Christoffer Simensen frem et fantastisk touch da han serverte Grønner som på mesterligvis vis tok ned ballen med utsiden av høyrefoten, før avslutningen denne gang sniddet stolpen til høyre.

Lyn gikk fortjent til pause med 1-0.

I andreomgang fortsatte Lyn presset, men det skulle vise seg å være Grei som fikk den første store sjansen. Tidligere Lyn-spiller Stig Haugseth, som nettopp hadde kommet innpå, vant ballen på midtbanen etter en lang klarering fra corner. Han kom alene mot debutant Øyvind Knutsen, men klarte ikke å overliste Lyn-keeperen som vartet opp med en kjemperedning!

Lyn fortsatte presset og etter 75 minutter ble det lønn for strevet. Eirik Haugstad ble spilt fri nedover venstrekanten og innlegget fant hodet til Tobias Hepsøe som enkelt kunne styre inn 2-0. Fem minutter senere var det duket for debuten til junioren Jacob Hanstad.

Men hjemmelaget var ikke ferdig og et minutt ut i tilleggstiden fosset hurtigtoget Haugstad nedover høyresiden, før han skar innover i feltet og satte ballen ned i venstre hjørne. 3-0 til Lyn!

Tre poeng som gjør at Lyn melder seg på i kampen om 6. plassen i avdelingen. Det gjør jo neste kamp mot Frigg litt ekstra spesiell, i og med at det er nettopp dem som innehar 6. plassen for øyeblikket, kun fire poeng foran. Frigg - Lyn spilles lørdag klokken 14.00 på Marienlyst kunstgress.

Vi gratulerer klubbens debutanter Øyvind Knutsen og junioren Jacob Hanstad, med første offisielle minutter i verdens vakreste drakt!

Thomas Nordeng