Poengdeling på Marienlyst

Henrik Lehne Olsen med scoring og assist borte mot Frigg. Arkivfoto: Lyn1896.no

Henrik Lehne Olsen med scoring og assist borte mot Frigg. Arkivfoto: Lyn1896.no

Lørdag formiddag tok Lyn den korte turen til Marienlyst kunstgress for å møte Frigg. Lyn fikk tilkjent seier og et 3-0 resultat over Vålerenga 2 etter klagen som ble sendt inn etter forrige bortekamp. Dette betydde at med seier over Frigg, ville Lyn gå forbi på tabellen og inneta sjetteplassen.

Jonas Aleksander Bakken var tilbake i startoppstillingen og erstattet Emanuel Grønner som måtte sone med for mange gule kort.

Førsteomgangen var ikke preget av de store sjansene og det var Frigg som hadde mye av ballen. Lyn virket ikke å være helt skrudd på i starten av kampen og Frigg var flinke til å bryte presset til Lyn med god bevegelse og presise pasninger. Frigg trillet mye ball mens Lyn la seg bakpå med mål om å kontre.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Det første kvarteret av andreomgang fortsatte slik førsteomgangen sluttet. Frigg hadde mye ball, men slet på siste tredel av banen.

Etter 60 minutter gjorde Bent Inge Johnsen et offensivt bytte og erstattet Bakken med Ulrik Reinaldo Berglann som var tilbake i troppen etter en liten skade.

Så smalt det etter drøye 62 minutter. Frigg vinner ballen på Lyn sin banehalvdel og med et kjempetreff fra drøyt 25 meter gikk hjemmelaget opp til 1-0.

Baklengsmålet fikk Lyn-laget til å våkne og tempoet ble skrudd opp, og etter 69 minutter var Tobias Hepsøe nære på utligning. Lyn kom mer med i kampen og Reinaldo viste hvor rask og farlig han kan være med flere gode involveringer.

Men det var hjemmelaget som skulle score og økte ledelsen til 2-0 i det klokka passerte 75 minutter.

Det skulle ikke bortelaget akseptere og fortsatte å spille slik de hadde gjort de siste minuttene. Og etter 81 minutter fikk Lyn endelig uttelling. Reinaldo mottok ballen på venstrekanten og brukte sitt formidable rykk. Han utfordret nedover mot dødlinja før han la en presis pasning ut i feltet. Der kom Henrik Lehne Olsen som sikkert plasserte ballen i mål og reduseringen var et faktum. 2-1 til Frigg.

Scoringen ga Lyn blod på tann og vant de viktige duellene. Etter 87 minutter var det igjen duket for et nydelig Lyn-angrep. Denne gangen var rollene gjort om og Lehne Olsen passerte flott nedover venstrekanten, før han slo en flott stikker til Reinaldo som gjorde alt rett foran mål og sørget for utligning. Lyn fortsatte presset for å ta med seg alle tre poengene, men kampen endte 2-2 og det ble poengdeling på Marienlyst.

Allerede førstkommende søndag kommer FK Tønsberg til Bislett stadion. Kampstart er 18.00.

Thomas Nordeng