1-4 tap mot Kjelsås

Kjelsås ble for sterke for Johs og resten av Lyn i dagens treningskamp. Arkivfoto: Frank Halse

Kjelsås ble for sterke for Johs og resten av Lyn i dagens treningskamp. Arkivfoto: Frank Halse

Etter noen dager med vanvittige snømengder på Kringsjå, var det usikker helt frem til lørdag morgen på om det kunne bli spilt kamp i det hele tatt. De to siste treningsøktene har blitt avbrutt nettopp fordi det har snødd for mye, men supre banemestere fikk banen grønn og fin til kampstart.

Nok en gang var motstanden fra nivået over, denne gangen var det Kjelsås som stod på motsatt side.
Lyn manglet en del spillere, blant annet keeperteamet Sofus og Joar, så i deres fravær fikk 2001-gutten Henrik Bjerke Nymoen prøve seg mellom stengene.

Lyn startet bra og styrte mye av spillet med noen fine kombinasjoner de første ti minuttene, men på måten Lyn scoret to mål mot Bærum sist, skulle straffe Lyn denne gangen. Kjelsås kontrer og plutselig er det 0-1. Deretter ble det tungt og Kjelsås tok styringen.

De var farlig frempå flere ganger og kunne ledet 0-2 allerede få minutter etter den første scoringen, men ballen ble reddet på streken av en Lyn-forsvarer. Men både 0-2 og 0-3 skulle komme. Etter 20 minutter doblet de ledelsen, før de økte ytterligere etter en innlegg fra kanten. 0-3 til pause var fortjent.

Saken fortsetter under annonsen.

I pausen gjør Bent Inge Johnsen fire bytter. Prøvespillerne Armann Ingthorsson og Eirik Laabak kom inn på midtbanen sammen med Fredrik Allertsen, samt at Johs kom inn for Hovland. Få minutter ut i omgangen måtte også Demba Traoré av med en liten skade, og ble det erstattet av junioren Nabil El Hor.

2. omgang ble noe jevnere og ble som normalt preget av mange bytter utover i omgangen. Begge lag med noen halvfarlige sjanser, men det var nok en gang Kjelsås som skulle få ballen i mål. 0-4.
Bare noen minutter senere ble hurtigtoget Haugstad tatt innenfor sekstenmeteren og dommeren pekte på straffemerket. Straffen tok han selv, og sørget for å pynte litt på stillingen.

Ti minutter før slutt scoret Kjelsås sitt femte for dagen, men dommeren annulerte for farefullt spill av målscoreren, da han takler ballen i mål. Det hele endte dermed med 1-4 tap.

Ingen var spesielt fornøyde i Lyn-leiren etter tapet, men det er fortsatt en god stund til seriestart. Allerede om to uker blir det muligheter for revansje når Lokomotiv Oslo besøker Kringsjå.

Thomas Nordeng