Seier for både a-laget og juniorlaget

For en bursdagshelg dette skulle bli. Lørdag spilte a-laget, juniorlaget, damelaget og rekruttene til damelaget treningskamper på Kringsjå. Der ble det 3 av 4 seire. Søndag toppet Hans Christer Holund det hele med å bli verdensmester på femmila på selveste bursdagen til klubben.

Lyn - Drøbak-Frogn 3-1
Lørdag ettermiddag tok a-laget i mot tidligere Lyn-trener Teitur Thordarson sitt Drøbak-Frogn til treningskamp på Kringsjå. Teitur som for anledningen kun stilte som tilskuer grunnet en operasjon tidligere i vinter.

Ved kampstart hadde ingen dommere møtt opp, så assistenttrener Karl Marius Aksum tok ansvar og dømte kampen.

Da kampen endelig kom i gang tok Lyn initiativet fra start det første kvarteret, med possession. Henrik Lehne Olsen skapte dagens første store sjanse etter drøye 10 minutter, da han fyrte av fra 17-18 meter, dessverre snek ballen seg rett utenfor stolpen.

Deretter var det Drøbak-Frogn sin tur til å prøve seg litt fremover på banen. De kombinerte fint på sin venstrekant før innlegget nesten blir pirket i mål fra spissen deres, men skostørrelsen var akkurat for liten.
Men det var Lyn som var nærmest i 1. omgang. Etter et hjørnespark går ballen gjennom hele feltet til en helt umarkert Emil Borkø som banker ballen oppunder tverrliggeren og ned på streken, men ballen vil ikke inn.

I pausen ble Demba Traoré flyttet opp som spiss, og det tok ikke lang tid før han fikk vist seg hvor dødelig han er foran motstanderens mål. Haugstad drar seg ned til dørlinjen og slår flott inn langs bakken til Demba som får en enkel jobb. 1-0.

Kvarteret ut i omgangen utligner DFI, og er farlig frempå ved par anledninger etter det også, men Joar Hedkvist Dale, som har erstattet Simsek i målet i pausen, står frem med noen gode redninger og holder buret rent resten av kampen.

Men Lyn var ikke ferdige. Prøvespiller Mathias Pedersen Aasand fikk siste 30 minuttene og viste seg godt frem i Lyn-drakten. Først kommer han seg rundt på kant og får lagt inn til Hovland som får skutt, men skuddet blir blokkert. Da står tomålscoreren fra forrige kamp, Rasmus Gjemmestad, klar på returen som han setter sikkert. 2-1. Kun minutter senere punkterer Pedersen Aasand kampen da han får ballen på 6-7 meter. Helt alene får han god tid til å sette inn 3-1.

Bent Inge Johnsen fortsetter å gi unggutta sjansen, for denne kampen slapp han til nok en junior. Even Hatling, som fyller 17 til sommeren, fikk sjansen fra start og leverte en god figur. Spesielt i 2. omgang var han livlig oppover venstrekanten fra sin venstreback-posisjon. I tillegg fikk Ola Hognerud nok en gang noen minutter på tampen. Dette lover godt for fremtiden.

G19 Lyn - Kjelsås 3-0
Lørdag kveld var det duket for Lyn hjemme mot Kjelsås G19. Flere av disse Kjelsås-guttene har en hverdag i 4.divisjon senior og det var tydelig å se hva de hadde med i ryggsekken. Direkte oppspill i bakrom fra midtstopperne var resepten hele kampen. Vi fikk øvd oss mye på å vinne disse duellene med Randers og Tveter / falle av å sikre hverandre i dem bakre fireren med Ola og Hans Olav på sidebackene. 

I første omgangen kjører Kjelsås et høyt press, og vi sliter med å rettvende indreløperne sentralt i banen. Vi lykkes tidvis og får da rullet opp videre på kant som utfordrer og skaper 2v1. Det er to lag som angriper med balanse i første omgang.

En noe sjansefattig første halvdel ebber ut i 0-0.

Gutta er tydeligvis ikke fornøyde med egen prestasjon i første omgang og vi blir enige om å i større grad ha tydeligere bevegelser i etablert angrep, flytte ballen raskere slik at lommene sentralt i banen åpner seg, samt utnytte bakrom når Kjelsås står høyt. I 2.omgang er det fortsatt for mange brudd i eget spill, men vi får spilt på oss endel offensive cornere. I returrommet vanker Axel som på vakker vis bøyer ballen til venstre kryss for keeper. Få minutter senere skjer akkurat det samme, da han fra omtrent samme avstand rapper til ned venstre på en halv volley. Utrolig bra utført. 

Aksel Wannerstedt avslutter med å sette inn ballen fra kloss hold etter en fin og effektiv overgang utført av Hanstad og Theodor. Hattrick komplett og kampens spiller vil smile på Nydalen VGS til uken der flere av Kjelsås gutta er klassekamerater. 

Vi holder nullen, og vinner 3-0. Men, vi må tilbake til Kringsjå for å jobbe med den offensive delen av spillet. 

Foto: Lyn1896.no

Foto: Lyn1896.no

JuniorThomas Nordeng