Analyse: Drøbak-Frogn

Fra da lagene møttes til treningskamp i vinter. Foto: Frank Halse

Fra da lagene møttes til treningskamp i vinter. Foto: Frank Halse

Drøbak Frogn eller «DFI» som de oftest omtales som, har etter nedrykket i 2014 kjempet en hard kamp for å komme seg tilbake til det gode selskap i norsk fotball. Med den lokale investor-gruppen «Badeball» i ryggen har klubben de siste årene satset på både kjente trenernavn og utenlandske forsterkninger som har bidratt til å gjøre klubben konkurransedyktig på nivå 4.

Samtidig har utviklingsarbeidet i klubben vært meget godt, og flere av disse spillerne var i fjor viktige brikker på et ungt mannskap som til slutt endte på 8.plass etter en sterk sluttspurt i nedrykksstriden.

Til årets sesong forsvinner flere av de franske spillerne som har vært svært viktige og dermed hviler det ytterligere ansvar på klubbens lokale unggutter foran denne sesongen.

Hjelp oss med å invitere flere til kamp via vårt Facebookevent her.

Trener Teitur Thordarson, som trente Lyn i to perioder (1991-92 og 2003), hadde jobben helt frem til en uke siden, kun 3 dager før seriestart. Men med nytt trenerteam i serieåpningen på lørdag kjempet laget hardt og spilte en god kamp, da de slo de Ready 1-0 på eget kunstgress. Det gjør nok at de kommer til Kringsjå med god tro på å ta med seg poeng hjem.

I vinter møttes Lyn og DFI til treningskamp, da vant vi 3-1 etter scoringer av Traoré, Gjemmestad og Pedersen Aasand.

Lagets største profil: Magnus Fagernes Angrepsspilleren som så vidt har fylt 18 år har satt 34 baller i nettet på de to siste sesongene. Dette har gjort at unggutten har tiltrukket seg oppmerksomhet fra en rekke klubber på nivåene over, men foreløpig ønsker Fagernes å bli i «badebyen» for å sikre seg mye spilletid og videre utvikling.

Fjorårets plassering: 8. Plass (Norsk Tipping ligaen Avd. 1)

Siste 3 kamper:
13.04.19, DFI - Ready 1-0, Norsk Tipping-Ligaen
07.04.19, Follo - DFI 4-1, NM kvalifisering
14.03.19, DFI - Ås 2-1, NM kvalifisering

Sissener - To forskjellige fond.jpg
Thomas Nordeng