Før kampen: Drøbak-Frogn

Våren gjorde sitt inntog samtidig som Norsk Tipping-Ligaen ble sparket i gang forrige helg. Uansett hvor i verden du sitter å leser dette, håper vi at du har en flott påske. Sørg for at batteriene lades godt opp, for nå starter virkelig sesongen. Bortetapet, og spesielt 2. omgangen, mot FK Tønsberg har vi lagt bak oss og er glemt. Nå venter den ordentlige seriepremieren – nemlig første hjemmekamp!

Som du helt sikkert har fått med deg, så spilles de to første hjemmekampene, pluss cupkampen mot Moss, på Kringsjå kunstgress grunnet arbeider på Bislett stadion. Et Kringsjå som allerede er spilt varmt av både juniorlaget og damelaget. Nå er det vår tur når Drøbak-Frogner kommer på besøk.

Les våre lille analyse av Drøbak-Frogn her

Drøbak-Frogn
Mye har skjedd i DFI den siste tiden, og utenfra kan det kanskje virke kaotisk det som har skjedd rett før seriestart. Både daglig leder Ken Bampton og hovedtrener Teitur Thordarson forlot klubben kun dager før seriestart mot Ready, og mange har tippet at laget fra badebyen skal få en tøff sesong.

Men med nytt trenerteam på plass allerede før kampen, så overrasket DFI mange med å ta 3 viktige poeng mot Ready. I følge rapporterne kjempet laget tappert og som et lag da de vant 1-0. Ikke overraskende var det Magnus Fagernes som scoret målet. Angrepsspilleren som har 34 mål på de to siste sesongene. Dette blir også mannen vi må stoppe!

Mye har altså skjedd siden vi vant 3-1 i en treningskamp mot dette laget i vinter. Det er et lag som må tas på alvor for at poengene skal bli igjen i Oslo.

Har du ikke kjøpt sesongkort enda? Kjøp det med vår nye app og unngå kø

Lyn
I serieåpningen sist helg manglet vi hele 7 spillere fordi disse hadde spilt for Lyn 2 tidligere. I tillegg var Simsek, Nyheim og Isaksen på skadelisten. Derfor tok Bent Inge Johnsen med seg et ungt lag til Tønsberg, der 02-gutten Daniel Schneider debuterte fra start på midten. Verken han eller de andre unggutta gjorde seg bort i denne kampen, samt at trioen som var skadet sist har trent hele uken, så Johnsen har flere valg å ta når troppen til mandag skal taes ut.

Etter en kort påskeferie kan det meldes om gode økter fra Kringsjå, og en revansjesugen gjeng.

Innbyrdes oppgjør
Ifølge lynhistorie.com har lagene møtt hverandre 13 ganger tidligere i tellende kamper. Sist gang var i NM-kvaliken i 2012, den ble også spilt på Kringsjå. Den gang vant vi 3-2.

I løpet av disse 13 kampene har Lyn vunnet 6 av dem, to har endt uavgjort og DFI har vunnet 5. Når Lyn har hatt hjemmekamp har DFI et bittelite overtak med én seier mer enn Lyn. Noe å ta med seg er at 31% av kampene ender med mer enn 2,5 mål. Som nevnt over så ble det også målrikt i vinterens treningskamp.

Hvordan følge kampen
Årets første hjemmekamp følges selvfølgelig fra tribuneplass på Kringsjå. Været er meldt strålende, så legg hjemreisen fra hytta på søndag, eller reis hjem tidlig nok mandag formiddag så du rekker kampstart 16.00.

Har du gyldig grunn kan kampen streames på direktesport.no (krever Nettavisen pluss abonnement), eller følge med på oppdateringer på vår Facebook eller Twitter.

Norsk Tipping har Lyn som soleklar favoritt, så du får kun 1,23 igjen for hjemmeseier. H:1,23 U:4.55 B:7,55. Spillefrist 15.55 mandag 2. påskedag. Husk å sette Lyn som din grasrotmottaker før du spiller.

Lyn - Drøbak-Frogn, mandag 2. påskedag klokken 16.00 på Kringsjå kunstgress.

Thomas Nordeng