Scoringsfest i hjemmepremieren

Jonas-Aleksander Bakken ble kåret til Lyns beste mot DFI. En flott bukett levert av Damplass Blomster ble overrakt rett etter kampslutt. Foto: Lyn1896.no

Jonas-Aleksander Bakken ble kåret til Lyns beste mot DFI. En flott bukett levert av Damplass Blomster ble overrakt rett etter kampslutt. Foto: Lyn1896.no

Det ble en fantastisk avslutning på påsken 2019. På Kringsjå var aldri gjestene fra Drøbak-Frogn i nærheten av å få med seg noe hjem til “badebyen”, og med en Jonas Bakken i strålende form stoppen det ikke før Lyn endte på syv (!) scorede mål.

Bent Inge Johnsen og Karl Marius Aksum gjorde fem forandringer fra serieåpningen mot FK Tønsberg forrige helg. Orhan Simsek var tilbake i mål, Joakim Pedersen Strand og August Randers kom inn i forsvarsrekken, mens Eirik Haugstad og Haakon Hagen Aase tok plassene på kantene. Unggutta Randers og Tveiten dannet stopperparet og leverte en god kamp.

Et tydelig tent Lyn-lag gikk tøft ut fra start for å sette ekstra press på gjestene. Allerede etter 2 minutter kom første halvsjanse, men verken Aase eller Bakken fikk ordentlig treff på ballen. Deretter var det Gjemmestad som fikk en langt større mulighet drøyt ti minutter senere, men avslutningen endte hos keeper. Herlig forspill fra Haugstad og Aase i forkant. Dette skulle vise seg å være advarslene DFI fikk, for i 1. omgang handlet det stort sett om Lyn.

Etter 15 minutter satt dagens første. Jokke får ballen høyt i banen, bruker to touch før han legger ballen perfekt på brystkassa til Jonas-Aleksander Bakken som tar den med seg to-tre meter og setter den vakkert i motsatt hjørnet. 1-0 til Lyn.

Så er var det Haugstad sin tur. 22 minutter spilt da Lyn får to raske cornere. Det siste hjørnesparket klares svakt ut til Lehne Olsen sender ballen ut til Oskar Hansen, som på frekt vis sender den gjennom beina på en DFI-spiller og til Gjemmestad. Gjemmestad legger den over hele feltet der Eirik Haugstad står, han runder en DFI-spiller og setter den enkelt bak keeper. 2-0 og årets første mål for hurtigtoget.

3-0 kommer kun tre minutter senere. Lyn vinner ballen høyt etter en femmeter hos bortelaget. Gjemmestad spiller nok en gang ballen til Haugstad, denne gangen på høyreside i 16-meteren, som skyter flott nederst i motsatt hjørne.

Den største sjansen til Drøbak-Frogn i omgangen kommer etter 31 minutter spilt, men Simsek redder mesterlig, før returen blir avblåst for offside. Seks minutter senere er Bakken frempå igjen. Gjemmestad sender Bakken gjennom, og i nesten reprise fra Haugstad sitt siste mål, setter han den i motsatt hjørne bak DFI-keeperen.

4-0 går også Lyn i ledelsen med. En solid omgang der det virkelig løsnet offensivt, og for andre førsteomgang på rad holder vi nullen.

Se mange flotte bilder fra BillyBonkers nederst i saken.

I andreomgang gjør Drøbak-Frogn tre bytter og starter på samme måte som Lyn startet med i første, med høyt press. Det belønner seg allerede etter tre minutter, for da får slipper storscoreren til DFI, Magnus Fagernes, fri på bakerste som reduserer enkelt til 4-1.

Så blir Lyn veldig utilpasse og Drøbak-Frogn er inne i kampens beste periode. Drøyt minuttet senere må Simsek nok en gang ut i full strekk da han slår ballen i tverrliggeren. Fin redning fra sisteskansen.

Men etter drøyt 60 minutter er det slutt på DFI-presset og Lyn tar igjen over kampen. 67 minutter er spilt da dagens hat-trickhelt, Jonas Bakken, setter dagens tredje og sesongens fjerde. Hovland som har kommet inn chipper ballen over forsvaret, og Bakken lobber elegant og rolig ballen over keeper. 5-1.

Men det stopper ikke der. Johannes Johannessen vil også være med på målfesten. Han bruker knapt 10 minutter fra han kommer inn fra benken, da han kombinerer fint med Bakken. Alene med keeper setter han ballen under keeperen og setter 6-1!!

På 6-1 byttes tremålscoreren Bakken ut, og Demba Traoré inn. Det tar ikke mange minuttene før han kommer i søkelyset. Lyn har frispark nesten nede ved hjørnetflagget, Oskar Hansen slår ballen inn. På streken står Demba og toucher ballen inn - tror alle. Flagget fra linjedommeren kommer opp for offside, men etter en prat med hoveddommeren dømmes det mål. Speaker og hele Kringsjå tror det er Demba som har scoret, men etter en prat med dommeren etter kampen, så er det Oskar Hansen som fikk målet. Dommeren mente at Demba stod i offside, men ikke touchet ballen før den var over mållinjen, og derfor dømt mål.

Dermed blir Demba snytt for scoring i hjemmedebuten, mens Hansen føres opp med årets første mål.

7-1 blir også sluttresultatet og Jonas-Aleksander Bakken ble kåret til banens beste. En god første omgang og en god andre del av 2. omgang sørget for målfest foran de 483 oppmøtte på Kringsjå.

Vi takker alle fremmøtte for at dere kom, og håper å se dere alle tilbake når Moss kommer på besøk 1. mai.
Til helgen er det bortekamp mot Mjøndalen 2, Bastionen setter opp buss, som du kan lese mer om her.

Thomas Nordeng