Før kampen: Mjøndalen 2

Johannes Johannessen er den eneste i dagens Lyn-tropp som spilte mot Mjøndalen 2 i 2012. 2. påskedag åpnet han målkontoen for 2019. Foto: BillyBonkers

Johannes Johannessen er den eneste i dagens Lyn-tropp som spilte mot Mjøndalen 2 i 2012. 2. påskedag åpnet han målkontoen for 2019. Foto: BillyBonkers

Nå kommer kampene på løpende bånd. Tre kamper på seks dager. Moss i midtuken og Ullern hjemme i serien på lørdag. Men først er det Mjøndalen 2 borte på Consto Arena søndag klokken 18.00

På mandag er det akkurat 7 år siden vi møtte Mjøndalen 2 for første gang. Den gang endte det 2-2 på Frogner stadion foran 1079 tilskuere etter mål av Vegard Vinje og Birger Rasmussen.

Har du fortsatt ikke sikret deg sesongkort? Kjøp det her.

Mjøndalen 2
De brunkledde rykket overlegent opp fra 4. divisjon i fjor med kun 1 tap og resten seiere. Med 136 scorede og kun 23 innslupne mål i fjor kom endte de 15 poeng foran Modum på 2. plass. I år venter det langt tøffere motstand, men på de to første kampene har de knust Norild 6-1 og hentet hjem 1 poeng borte mot Ørn-Horten.

I rekruttlag er det som alltid vanskelig å vite hva man møter. Lørdag kveld spiller førstelaget bortekamp mot Sarpsborg 08 i Eliteserien, og de som starter i den kampen er utelukket mot oss. Men det er ingen tvil om at vi kommer til å møte et godt Mjøndalen 2-lag. Vamouti Diomande, Jibril Bojang og Aristide Mutula Sagbakken er spillere som fikk godt med spilletid i OBOS-ligaen 2018, og er spillere vi kan regne med kommer til å stå på motsatt banehalvdel på søndag.

Ikke minst blir det viktig å passe på Alfred Richard Scriven som scorer godt med mål. I fjor scoret spissen 29 mål på 25 kamper for Mjøndalen 2, mens året før 18 på 23 kamper for Hallingal. I vinter har han visst gjort tingene sine bra i treningskamper for førstelaget, og står allerede med 3 mål for Mjøndalen 2 etter hat-trick i den første kampen mot Norild.

Lyn
Fem endringer gjorde Johnsen og Aksum på laget før kampen mot Drøbak-Frogn 2. påskedag. Det endte som kjent med 7-1 seier. Mathias Pedersen Aasand måtte stå over med en skade sist og Eirik Haugstad måtte gå av banen, men begge ventes å bli klare til søndag.

Mikkel Tveiten, Trygve Løberg, August Randers og Haakon Hagen Aase spilte alle NM-kamp for juniorlaget torsdag, der både Aase og Randers scoret to av Lyns tre mål i 4-3-tapet mot Grorud. Disse er selvfølgelig også aktuelle til søndag, så Bent Inge Johnsen har mye å velge mellom.

Innbyrdes oppgjør
Ifølge lynhistorie.com har lagene bare møtt hverandre to ganger før. Som nevnt møtte vi de tilbake i 2012, der den første kampen på Frogner endte 2-2, mens motsatt oppgjør vant Lyn 4-0, der også Johannes Johannessen fikk innhopp.

Hvordan følge kampen
Mjøndalen 2 spiller på Consto Arena, gamle Isachsen stadion, i Mjøndalen.
Bastionen setter opp buss til sine medlemmer som du kan booke plass på her.

Kampen streames på direktesport.no (krever Nettavisen pluss abonnement), og oppdateres på vår Facebook-side.

Norsk Tipping har ingen odds på denne kampen, men bruk gjerne anledningen til å sette Lyn som din grasrotandel, om du ikke har gjort det allerede.

Mjøndalen 2 - Lyn har kampstart 18.00 på Consto Arena.

Thomas Nordeng