Før cupkampen: Moss FK

Blir det slike scener på onsdag også? Foto: BillyBonkers

Blir det slike scener på onsdag også? Foto: BillyBonkers

Da var det tid for cup igjen. På onsdag gjester Moss Kringsjå kunstgress i 1. runde i Norgesmesterskapet 2019.

Vi minner om at sesongkort ikke gjelder for denne kampen. Vi oppfordrer til å kjøpe billett på forhånd via Lyn-appen eller ved å trykke her (Lyns billettportal)

Moss FK
De gulkledde fra Østfold spiller i dag i 2. divisjon, eller PostNord-ligaen som det heter nå, og trenes av Marijo Jovic. Årets sesong har startet bra for dem og ligger på 2. plass etter en sterk borteseier mot Egersunds søndag. Som oss står de også med 2 seire på 3 kamper, der begge seirene har kommet på bortebane.

Det har blitt en god del år siden klubben var på øverste nivå, man må faktisk gå helt tilbake til 2002. Etter 2010 har det vært noen tunge år for klubben. I 2010 rykket de ned fra Adeccoligaen (nå OBOS-ligaen), og i 2016 ble de tatt med i dragsuget da 2. divisjon ble halvert. Men de trengte ikke mer enn ett forsøk på å rykke opp igjen, der de også spiller i dag.

Moss ble cupmestere i 1983 etter å ha slått Vålerenga 2-0 i finalen, som også er deres eneste seier i cupen.

Mange husker nok hurtige Christoffer Skårn som var innom Lyn for noen år siden. Han ble hentet til Moss i vinter fra Østsiden og har spilt alle tre kampene så langt. I tillegg til han blir det viktig å passe på Thomas Klaussen i 10-er rollen. Moss-profilen står med over 200 kamper på rundt 10 år i klubben.

Lyn
I går hentet laget hjem tre viktige poeng fra Mjøndalen. Jonas-Aleksander Bakken har timet formen og har 6 mål på tre kamper. Godt å se at Benjamin Nyheim var tilbake i startelleveren også, og ikke minst med en scoring.

Nå venter enda en tøff kamp når 2. divisjonslaget Moss tar turen. Denne gangen er det cup.
Lyn har ikke gått videre fra 1. runde på fem år, men det ønsker dagens Lyn-lag å gjøre noe med.

Det er ingen tvil om at dette blir en tøff utfordring for våre gutter, men det er slike kamper gutta elsker å spille.

Meld din ankomst på arrangementet på Facebook

Innbyrdes oppgjør
Ifølge lynhistorie.com har lagene møtt hverandre 22 ganger. I disse kampene får vi ofte en vinner, kun tre kamper har endt uavgjort. Ti kamper har Lyn vunnet, mens Østfoldingene står med 9. Flere husker sikkert Gøran van den Burgt sitt vinnermål på overtid på Melløs i 2010. Ville tilstander i bortefeltet og en vanvittig deilig seier. Denne kampen er også den mest målrike.

I 14 av de 22 kampene har det blitt scoret over 2,5 mål, og slik Lyn har startet sesongen i år, så kan dette fort bli den 15.

Hvordan følge kampen
Kampen spilles på Kringsjå kunstgress, da arbeider på løpebanen på Bislett stadion hindrer at kampen spilles der. Vi håper på like god støtte som vi har fått så langt i år. Vi håper selvsagt at du tar turen.

Vi oppfordrer bortesupportere til å kjøpe billett via nettportalen vår, der man enkelt kan printe ut, eller vise oss mailen ved inngangen.

Kampen streames også på direktesport.no (krever Nettavisen pluss abonnement), og oppdateres på vår Facebook-side.

Norsk Tipping har Moss som favoritter med 1,80 i odds. Hele oddsen: H: 2,95 U:3,90 B:1,80. Spillefrist 17.55.
Vi setter stor pris på om du også har Lyn som din grasrotmottaker.

Praktisk info
Fra klokken 16.00 viser vi damelagets bortekamp mot Klepp på klubbhuset.

OBS! Kontràbeskjed fra Union 864 på Kringsjå. De holder stengt 1. mai.

Inngang:
Voksen: 120 kroner
Barn: 50 kroner.
Sesongkort gjelder ikke i cupen.

Lyn - Moss, Kringsjå kunstgress, 1. mai klokken 18.00.
Møt opp å støtte våre helter i rødt, hvitt og blått!

Thomas Nordeng