Seier for juniorlaget

Lyn G19 - Oppsal 3-2.

Et litt forsinket kampreferat, men uansett, resultatet har ikke endret på seg siden torsdagskvelden på Kringsjå, hvor Lyn tok i mot Oppsal i Interkrets B.

Det betyr tre poeng i den tredje kampen hvor vi scorer tre mål og vi har flyttet opp den tredje spilleren fra jr til a-stallen.

La oss begynne med det siste først og gratulere August Randers med plass i a-stallen. Velfortjent av en hærfører som gir alt og har levert over lengre tid på både jr og rekrutt.

Over til kampen. Jr gutta stod uten poeng etter to tette og jevne kamper i de første serierundene. Tidlig forstod man at det stod et heltent Lyn lag på banen denne torsdagskvelden. Allerede etter 2 min er Lyn frempå med en corner hvor Kasper Sjødin header over. Så etter strålende spill på vår høyre side etter 8 min, hvor vi ruller opp og spiller Ola Hognerud gjennom på et sugende løp fra sin indreløper posisjon smeller det i innsiden av stolpen bak Oppsal sin keeper. Blir det nok en kamp hvor ballen ikke vil inn i må! Så om ikke det er nok. Keeperen til Oppsal fanger ballen etter stolpeskuddet. Kaster ut til sin venstre back som klinker avgårde en bakroms pasning til spissen deres som plutselig stormer alene mot Henrik Nymoen i mål. Mange på tribunen sier det er offside men linjedommeren holder flagget nede. Kasper stormer etter og får tak i Oppsal spilleren, men tak i han på en ulovlig måte. Straffe til Oppsal, 0-1 og gult kort til Kasper. Vi har spilt 10 min.

Kampen videre var fortsett like innholdsrik i spill og sjangser, men skulle vi gått gjennom alt så ville kampreferatet ikke blitt ferdig før neste serierunde var over. Lyn er det førende laget og spiller offensiv og morsom fotball. Vi produserer bra med målsjanser uten at ballen vil i mål. Så like før dommeren skal blåse i fløyta si så sitter den for Lyn. Etter en dødball på bakre så ender ballen tilbake i første rom. Der står Ulrik Bjerke og kontrollert setter ballen lekkert i mål på halv volley. Deilig, og lagene er like langt.

Oppsal kom litt mer inn i kampen i siste del av første omgang og hang greit med i begynnelsen av andre, men Lyn fortsetter å kjøre på.

Allerede etter 4 min ut i andre scorer høyreback Even Hatling. Den kommer etter spill på vår venstre side hvor vi flyttet opp back motsatt. Vendingen med påfølgende innlegg og ettertrykk fører til at Even plukker opp ballen og klemmer til fra skrått hold. 2-1 til Lyn.

Som nevnt over var guttene fra den andre siden av byen brukbart med i denne perioden og etter 13 min utligner de etter en dødball. Vi klarere i første omgang men når ny ball blir slått inn så er Oppsal sterkest i duellene og stillingen er nok en gang uavgjort.

Gutta har trent bra i vinter og vi har en stor stall. Det blir mer og mer tydelig utover kampen hvor vi igjen tar over spill og sjangser. Noen bytter blir gjort og de som kommer inn gjør manns jobb og vel så det.

I det 33 min kommer avgjørelsen. Godt spill av Lyn med ny vending fra venstre mot høyre. Jacob Hanstad plukker opp, spiller til Håkon Sjåtil som igjen spiller vegg med Ola Hognerud. Håkon bryter igjennom og fra nesten samme vinkel som andre scoringen så klemmer han ballen i mål. Lekker scoring og 3-2 til Lyn!

Oppsal har også blitt redusert til 10 mann, og det siste kvarteret har vi relativt bra kontroll. Likevel må Nymoen bruke refleksene sine på et kjempeskudd fra nesten 30 meter mot slutten.

Kampen er over. Lyn slår Oppsal fortjent 3-2 og fikk sine første velfortjente poeng etter tre kamper.

Vi ser fremover mot neste kamp som er borte mot Skedsmo på torsdag!

JuniorThomas Nordeng