Før kampen: Ullern

Cupeventyret tok en rask slutt, men nå rettes alt fokus mot serien igjen. For så langt i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2 har vi tatt 6 av 9 mulige poeng og ligger på en 3. plass.

Lørdagens kampsponsor er Crossfit Sagene.

Ullern
I Ullern har det skjedd store endringer i vinter. Mangeårig Ullern-trener Ole Johan Aas har som kjent tatt turen til oss i Lyn og blitt hovedtrener for damelaget. Hans erstatter, Didrik Bjella, ble hentet fra Lokomotiv Oslo i vinter. Han er inspirert Napoli og Maurizio Sarri og spiller ofte 4-3-3, med tidlige oppspill og flikker videre.

På spillerfronten har blant annet tidligere Lyn-spiller Finn Badou Jor blitt hentet fra Ready. I mål har de hentet inn Terje Kirsebom fra Kjelsås og Henrik Hansen fra Herd som skal ta opp kampen med unge Johan Mork som foreløpig er førstevalget. Hansen, som forøvrig var på prøvespill hos Lyn i fjor, stod i mål i den elleville NM-kampen mot Oppsal på onsdag. Ellers er det verdt å være oppmerksom på venstrebacken Henry Isegran, som kom fra Moss. Han har visst en fin innleggsfot.

Fra stammen i fjor er Rasmus Løvseth, Nyemah Roman Brownell og Håkon Helland Hoseth alle viktige. Gode spillere med høyt tempo.

Som nevnt spilte de en ellevill kamp mot Oppsal i 1. runde i NM. Til pause lå de under 3-0, der alle målene var på straffespark. Etter pause reduserte de to ganger i 58. og 63. spilleminutt, før Badou Jor ble byttet inn i det 69. minutt. Det skulle nemlig vise seg å være et sjakktrekk, for den høyreiste spissen scoret hat-trick på 12 minutter og sørget for at Ullern gikk videre etter 5-3 seier borte.

Og det blir viktig å passe godt på Finn på lørdag, for han har nemlig scoret i alle seriekampene også. Ullern har startet med en seier, en uavgjort og et tap i serien. De slo Ready 2-1 forrige helg.

Meld din ankomst i vårt Facebook-arrangement

Lyn
Etter tapet i serieåpningen står Lyn med to strake seire i serien. Sist helg fikk man se en gjeng som kjempet Mjøndalen 2 i senk og sørget for 4-1 seier i Nedre Eiker.

I cupen ble det 0-5 tap, men før 3-0 var det jevnspilt i 1. omgang. Nå ønsker gjengen å slå tilbake på første forsøk.

Fredrik Allertsen skadet, mens Rune Isaksen er tilbake i trening og spilte for Lyn 2 sist, men han er fortsatt litt unna spill i 3. divisjon. Mathias Pedersen Aasand har vært ute siden seriepremieren og mister sannsynligvis lørdagens kamp også.

I vinter vant Ullern 2-1 i en treningskamp, men det er nå det virkelig gjelder. Det står om 3 poeng som begge lag ønsker å ta med seg videre.

Innbyrdes oppgjør
I tellende kamper har lagene møttes 8 ganger tidligere. 6-2-0 på disse kampene. Lyn holder nullen i 38% av kampene, mens Ullern aldri har holdt nullen mot oss. Største seieren var i 1998 med dagens varamedlem, Kjetil Wæhler som stopper. Den gang scoret Tommy Nilsen hat-trick i 7-1 seieren på Ullernbanen.

Sist vi møtte dem var i 2015-sesongen. Da ble det 2-2 hjemme, og 3-1 seier borte. Kun to kamper av de 8 har endt med under 2,5 mål.

All statistikk er hentet fra lynhistorie.com

Hvordan følge kampen
Dette er siste kamp på Kringsjå for i år, vi håper selvsagt at du tar turen, gutta trenger støtten!

Kampen streames som vanlig på direktesport.no (krever Nettavisen + medlemskap).

Norsk Tipping spår en jevnt kamp, men har Lyn som små favoritter. Oddsen: H: 2,20 U:3,65 B:2,30. Spillefrist 15.55. Vi setter stor pris på om du også har Lyn som din grasrotmottaker.

Lyn - Ullern, Kringsjå kunstgress, 4. mai klokken 16.00.
Møt opp å støtte våre helter i rødt, hvitt og blått!

Thomas Nordeng