Snipp, snapp, snute...

Ute av NM, nå er det serien som gjelder. Foto:  BillyBonkers

Ute av NM, nå er det serien som gjelder. Foto: BillyBonkers

Gårsdagens cuptap mot Moss er glemt, isteden så mimrer vi tilbake til 1. mai 2010, da vi møtte Moss på Melløs stadion i 1. divisjon.

Moss - Lyn, 01.05.10, klokken 18.00

Lyn sitt lag:
Arnar Darri Petursson
Thomas Jacobsen - Steinar Strømnes - Vegar Gjermundstad - Jimmy Tamandi
Jon Andre Røyrane - Oliver Risser (k) - Stanley Chinedu Ihugba
Fredrik Gulbrandsen - Daniel Chima - Bi Hverve Guessan

Lyn fikk en perfekt start på kampen da Bi Hverve Guessan slo et perfekt innlegg som Fredrik Gulbrandsen kunne flikke i mål etter et flott løp da mindre enn tre minutter var spilt. Etter hvert som kampen kom mer i gang viste det seg at Lyn fikk vansker med Moss´ fysisk sterke spissduo. Hjemmelaget utlignet også allerede etter et drøyt kvarter, men Lyn tok tilbake ledelsen etter bare en halvtime. Lyns andre mål var var det vegar Gjermundstad som satte inn, denne gang etter innlegg fra Fredrik Gulbrandsen. Lyn gikk dermed til pause med ledelse etter å ha vært effektive foran mål. 

Da kampen fortsatte jagde østfoldingene utligning, men Lyns offsidefelle og offensive spillere holdt lenge unna. Gjestene hadde også et par brukbare sjanser, men det var ikke urimelig da vertene fikk sin utligning med et kvarter igjen av ordinær tid. Det ble hektiske sluttminutter med sjanser til begge lag, men nesten fire minutter på overtid scoret Gøran van den Burgt for Oslo-laget. Moss svarte umiddelbart og fikk en kjempemulighet de ikke omsatte, og tryglet om en straffe de ikke fikk og dermed gikk Lyn av banen som vinner for første gang siden august året før. Etter flere jevne kamper som de røde, hvite og blå ikke klarte å avgjøre til sin fordel var marginene omsider godt på Lyns side igjen. 

Mål:
0-1 Fredrik Gulbrandsen
1-1 Markus Ringberg
1-2 Vegar Gjermundstad
2-2 Martin Holmen
2-3 Gøran van den Burgt

Kampreferat er hentet fra Lynhistorie.com

Det er er førstkommende lørdag klokken 16.00 det gjelder, når Ullern kommer på besøk. Da er det seriefotball igjen og vi nullstiller.

Thomas Nordeng