Før kampen: Norild

Benjamin Nessjø Nyheim spiller sin 100. kamp for Lyn. Foto: Frank Halse

Benjamin Nessjø Nyheim spiller sin 100. kamp for Lyn. Foto: Frank Halse

Det er klart for årets lengste bortetur når vi setter kursen nordover, nærmere bestemt Finnmark og Vadsø. For kaptein Benjamin Nessjø Nyheim blir kampen litt ekstra spesiell, for mot Norild spiller han sin 100. Lyn-kamp.

Norild
Idrettslaget Norild er nyopprykket fra 4. divisjon i år, da de i fjor vant sin 4. divisjons avdeling med fem poeng ned til lag nummer to, Porsanger. I år blir det langt mer reising, da de skal sørover annenhver helg i jakten på nok poeng til å overleve i 3. divisjon. De fleste har tippet at laget skal få det tøft i år, men Vadsø-laget har vist at ingen lag bør ta lett på de. Både Vålerenga 2 og Frigg fikk det tøft i Finnmark. Et ungt VIF 2-lag måtte dele poengene der oppe, før Frigg dro tomhendte hjem med 6-2-tap i sekken. Borte mot Ørn Horten i helgen kunne de fort ha ledet både 1-0 og 2-0 etter den første halvtimen, men da de ikke satt sjansene sine så kom Ørn Horten inn i kampen og vant til slutt 2-0.

Etter fem spilte kamper og én kamp mindre spilt enn de fleste lagene, så ligger Norild på en 7. plass med 7 poeng. På de tre hjemmekampene de har spilt så langt, er de ubeseiret og står med to seire og én uavgjort. Noe lettere blir det heller ikke av de ser på dette som et av årets største høydepunkter. Vi må garantert opp på vårt beste for å få med noe hjem fra Vadsø.

Ellers kan det nevnes at klubben er stolte over å ha produsert spillere som Sigurd Rushfeldt, Morten Gamst Pedersen og Steffen Nystrøm i klubben.

Lyn
Mens Norild spilte kamp mot Ørn Horten denne helgen, så hadde Lyn spillefri da 16. mai-kampen ble utsatt. Isteden har tiden blitt brukt godt på treningsfeltet og gutta gleder seg til å spille kamp igjen.

Rune Isaksen måtte av med skade i Lyn 2-kampen på tirsdag. Ellers rapporteres det om en skadefri og spillesugen tropp.

Laget reiser opp lørdag morgen og hjem igjen søndag kveld.

Delta i Tribunekampen og vinn 50 000 kroner til både deg selv og klubben (Norsk Tipping)

Innbyrdes oppgjør
Lagene har aldri møtt hverandre tidligere, så vi gleder oss til å gjeste Vadsø stadion.

Hvordan følge kampen
Kampen spilles på Vadsø stadion med kampstart lørdag klokken 17.00.

Vi vet at det er noen som tar turen nordover for å støtte gutta, men for de som ikke tar turen så streames kampen som vanlig på direktesport.no (krever Nettavisen + medlemskap).

Norsk Tipping har Lyn som favoritter til 1,50 i odds. Hele oddsen: H: 4,15 U:3,95 B:1,43. Spillefrist 16.55. Vi setter stor pris på om du også har Lyn som din grasrotmottaker.

Norild - Lyn, Vadsø stadion, 25. mai klokken 17.00.
Møt opp å støtte våre helter i rødt, hvitt og blått!

Thomas Nordeng