2756 kilometer for å se bortekamp

Lyn-supporterne Harald Sollund og Per Kristian Arnø har kjørt fra Oslo til Vadsø for å se Lyn-kamp til helgen. Alle foto: Privat/Harald Sollund

Lyn-supporterne Harald Sollund og Per Kristian Arnø har kjørt fra Oslo til Vadsø for å se Lyn-kamp til helgen. Alle foto: Privat/Harald Sollund

Det har aldri vært noen tvil, men vi blir bare mer og mer stolte av å ha verdens beste supportere i ryggen. Bastionen reiser Norge rundt og støtter oss hvor enn vi spiller – på nivå fire. Til helgen møter vi IL Norild i Vadsø, vår lengste bortetur i år, og ifølge Dagsavisen (krever betaling) den nordligste og østligste i seriespill noen sinne.

Vi vet det reiser opp et titalls Lyn-supportere, noe som er enormt imponerende. De fleste av disse kommer med fly, men Harald Sollund og Per Kristian Arnø valgte en annen måte. For torsdag 16. mai satte de seg i bybobilen, som ble kjøpt inn i vinter, og startet turen nordover.
2756 kilometer og en snau uke senere har de ankommet Vadsø.

- Vi kom frem til Vadsø i går og har fått oppleve masse flott natur på veien. Det er heller ikke ofte vi må ta hensyn til reinsdyr på veien. Turen har gått over Dovrefjell, gjennom Trøndelag, en snarvisitt innom Bodø og Tromsø, før vi kjørte videre gjennom Karasjok og Finland, sier Harald Sollund til Lyn1896.no

I hele 2016 lå Sollund alvorlig syk på A-Hus, Da fikk han tid til å tenke gjennom mye. Da han ble friskmeldt i fjor hadde han bestemt seg for å reise og oppleve mer. I fjor var han på fem bortekamper i Nord-Norge, og da han så kampoppsett for årets sesong, ble Norild-kampen satt av i kalenderen.

I vinter kjøpte han seg en bybobil som skal brukes til å se mer av verden. Den skulle selvfølgelig ha så lik farge som Lyn-fargene som mulig, og da ble den rød, selvom nyansene ikke er helt de samme. Jomfruturen med bilen ble nettopp denne turen - til en Lyn-kamp.

Les deg opp om Norild før kampen her.

Sammen med sin gode kamerat, Per Kristian Arnø, er de nå i Vadsø og lover å ta godt i mot Lyn-spillerne lørdag ettermiddag. Begge har vært Lyn-supportere siden 60-tallet og hadde lyst til å kombinere en fin tur med å heie frem Lyn-gutta.

- Vi har vært å pyntet litt på stadion før kampen, hengt opp litt klistremerker, flagg, osv. Det er viktig at gutta føler seg litt mer hjemme når de kommer opp hit, for vi skal jo ha med alle tre poengene med hjem, fortsetter Sollund.

De melder ellers om at de har blitt tatt godt i mot, men at det gjerne kunne vært litt varmere.

- De vi har snakket med her er veldig hyggelige og synes det er stas å ha besøkende fra hovedstaden. Men det er veldig kaldt her. I dag har det kun vært 5 grader, og det blåser kjølig. Så jeg håper alle som kommer opp til helgen kler seg godt, for det trengs. Det gjelder spillerne også.

Under kan du se noen bilder de har tatt fra turen.

Vi håper Harald og Per Kristian får et godt opphold der oppe, og en god opplevelse på Vadsø stadion sammen med alle andre tilreisende.

Tusen, tusen takk igjen for all støtten vi får fra alle supportere på våre kamper!

Har du lyst til å bli medlem i Bastionen, besøk bastionen.no.

Thomas Nordeng