Seier i Finnmark

Benjamin Nessjø Nyheim scoret i det som var hans 100. kamp i Lyn-drakten. Arkivfoto: Frank Halse

Benjamin Nessjø Nyheim scoret i det som var hans 100. kamp i Lyn-drakten. Arkivfoto: Frank Halse

Dessverre har ikke kampen blitt lastet opp til mediebanken vi benytter, så derfor uteblir høydepunktene denne uken. Vi prøver oss derfor med et kort referat i stedet.

Gutta hentet hjem tre poeng fra årets lengste og blant en av de tøffeste bortekampene i år. Vi visste at det ikke kom til å bli enkelt på Vadsø stadion, og det fikk vi erfare allerede fra start. Norild gikk hardt ut fra startblokkene og tok ledelsen allerede etter fem minutter.

Etter sjokkstarten tok vi mer og mer over, og var ved flere anledninger veldig nære scoring. Etter 18 minutter satt den endelig, etter kaos 1 meter foran målstreken. Lehne Olsen dukket til slutt opp og kriget inn utligningen.

Drøyt ti minutter senere dukket jubilanten Nyheim opp. Kapteinen som spilte sin 100. kamp på lørdag knuste alle i luften på et godt slått hjørnespark. Opp i 2-1 ledelse.

Derifra og ut omgangen var det stort sett Lyn som kjørte, men det var bare nesten. Men det var på dødball vi skulle være farligst i dag. Et nytt hjørnespark blir slått mot første, den blir stusset ut av mot 11 meteren, den plukkes opp av Randers som reagerer raskest og skyter. På vei mot mål styrer Emil Borkø ballen forbi keeper og sørger for 3-1 ledelse til pause.

Etter pause tok det maks 30 sekunder før dagens fjerde Lyn-mål kom. Haugstad løper etter en ball som keeper på uheldigvis, for han og Norild, glipper inn i Haugstad, som enkelt setter den på åpent mål. Da skal i utgangspunktet kampen være punktert, men slik ville ikke Norild det.

Drøyt minuttet senere får en Norild-angriper stå helt alene på bakerste og sette inn reduseringen bak Joar Hedkvist Dale i Lyn-målet. Ut i fra bildene fra streamen kan det se veldig ut som offside, men linjedommeren holder flagget nede. 4-2.

Norild får blod på tann etter målet og etter drøyt 60 minutter reduserer de igjen. Denne gangen er ikke presset godt nok innenfor egen sekstenmeter, og Martin Skorstad får en enkel jobb når han plasserer ballen i lengste.

3-4 og en nervøs halvtime fulgte dermed for de tilreisende og for de som fulgte stream eller liveoppdatering hjemme i Oslo. Det helt ekstreme presset uteble, men på overtid fikk Norild fire-fem hjørnespark på rad, men Lyn stod i mot og sørget for at alle poengene ble med hjem til hovedstaden.

Vi gratulerer Benjamin med scoring og 100 kamper i verdens vakreste drakt!

Neste kamp spilles på Bislett stadion i det som blir årets første hjemmekamp der. Søndag klokken 18.00.

Nyheim i 100.png
Thomas Nordeng