Før kampen: Ørn-Horten

På søndag er det 219 dager, eller syv måneder og en uke siden Lyn sist spilte på Bislett stadion. Da ble Harstad beseiret 4-2. Nå er gutta endelig tilbake og kampen spilles på et godt gammel "Tippeliga-tidspunkt”, klokken 18.00 på en søndag. Og motstanderen er en opprykksrival som har startet sesongen godt. Det blir altså et tidlig toppoppgjør på Bislett denne langhelgen.

Søndagens kamppartnere er: Byggeindustrien og PrivatMegleren Park.

Ørn-Horten
Laget fra Vestfold var svært nære opprykk i 2018, kun tre poeng opp til Sola som rykket opp. I år prøver de igjen, og har som nevnt over startet sesongen godt. 13 poeng på syv kamper sørger for at de ligger på fjerdeplass. Samme poengsum som oss, men vi har én kamp mindre spilt.

Trener Kjell André Thu har et godt lag også i 2019. På keeperplass er Portugiseren Jorge Viera sikker. Han kom til klubben i 2017 fra klubbfotball i Kypros, og har imponert nok til at han i vinter var på prøvespill i blant annet Sarpsborg 08, Mjøndalen og Vålerenga.

Rett før sesongstart ble Benjamin Zalo hentet inn fra IFK Gøteborg. Den 21-årige midtstopperen dro til IFK som 16-åring, men mye skader og lite tillit gjorde at det aldri ble noe gjennombrudd. Nå er han tilbake i gamleklubben for å restarte karrieren, og har vært svært god i sesonginnledningen.

På midtbanen har de også en Portugiser i Nuno Soares som det er verdt å ha øynene åpne for. Han kom til Horten før fjorårssesongen og leverte et godt år for bruntrøyene.

På spissplass har de hentet inn tidligere Lyn-spiller Shåresh Ahmadi. I Lyn fikk han kun seks kamper i 2013, men scoret tre. Han ble hentet fra Ullern før sesongen etter å ha scoret 21 mål på 41 kamper for klubben. Nå er han hentet inn for å score målene for Ørn.

Ørn-Horten har så langt tapt mot Frigg og Vålerenga 2, spilt uavgjort mot Mjøndalen 2 og vunnet resten.

Lyn
Lyn vant 4-3 borte mot Norild sist helg, selvom det ble i overkant spennende mot slutten av kampen. Det var klubbens andre strake seier, og femte kamp uten tap. Det vil trenerteamet og spillerne bygge videre på selvfølgelig og håper å fortsette det mot Ørn-Horten på søndag.

Fredrik Allertsen ga seg denne uken i klubben, ellers er Oskar Hansen ute med skade, mens Orhan Simsek er tilbake etter å ha stått over mot Norild.

Delta i Tribunekampen og vinn 50 000 kroner til både deg selv og klubben (Norsk Tipping)

Innbyrdes oppgjør
Lyn og Ørn-Horten har møtt hverandre tre ganger tidligere. I fjor møttes lagene på Lystlunden i 1. runde i NM, der vant hjemmelaget 3-1. I 1999 møttes lagene også i cupen, den gang vant Lyn 1-0 borte etter scoring av Thomas Østvold. I 1928 møttes lagene i NM-finalen, som ble spilt i Halden. Da vant Ørn-Horten 2-1.

På søndag møtes lagene altså for førstegang der Lyn er verter.

All statistikk er hentet fra lynhistorie.com.

Alle som har kjøpt sesongkort frem til mandag 3. juni, er med i trekningen av en signert Lyn-drakt. Så har du ikke kjøpt sesongkort enda, så er siste frist på søndagens kamp, om du ønsker å være med i trekningen.

Hvordan følge kampen
Vi sees selvfølgelig på Bislett stadion når årets første kamp endelig skal spilles der.

Men er du uheldig å være utenbys, kan du streame kampen på direktesport.no (krever Nettavisen + medlemskap).

Kampen oppdateres også i våre kanaler i sosiale medier.

Norsk Tipping spår en jevn kamp der Lyn er små favoritter. Oddsen: H: 2,00 U:3,60 B:2,60. Spillefrist 17.55.
Tusen takk for at du har Lyn som din grasrotmottaker.

Lyn - Ørn-Horten, Bislett stadion klokken 18.00.
Møt opp å støtte våre helter i rødt, hvitt og blått!

Thomas Nordeng