Før kampen: Ready

Rasmus Gjemmestad har startet sesongen bra og står med fire assist så langt. Foto:  BillyBonkers

Rasmus Gjemmestad har startet sesongen bra og står med fire assist så langt. Foto: BillyBonkers

Etter en travel uke med tre kamper på seks dager, var det godt å få en liten pust i bakken og en full og god treningsuke. Nå er mannskapet klare til å ta den korte turen til Gressbanen, rett nedenfor Holmenkollen, for å hente hjem tre viktige poeng på lørdag.

Ready
Jonas Rygg forlot klubben i vinter til fordel for assistentjobben i Strømmen. Inn har Vegard Lund Nes kommet. Men før den tidligere Lyn-kapteinen forlot Ready, sørget han for at Ready holdt seg i Norsk Tipping-ligaen. Men det var med minst mulig margin, for det var kun 1 poeng som skilte ned til Rilindja, som måtte ta den tunge turen ned.

Som kjent fra forrige kamp mot Ullern, så har den største profilen til Ready forsvunnet. Finn Badou Jor scoret 12 mål på 19 kamper i fjor og var sterkt delaktig til at de beholdt plassen. For å erstatte spissen så har de hentet inn en annen Lyn-kjenning, nemlig Simen Høglien. Høglien som aldri slo til i Lyn-drakten, scoret 15 mål for Valdres i fjor i Norsk Tipping-ligaen. Også Ulrik Rygg, Tobias Ramstad og Julius Krøger er tidligere Lyn-spillere.

Ellers bør Thorvald Nergaard passes litt ekstra på. Han er tilbake etter å ha vært skadet i hele 2018. En fysisk sterk boksspiss som har scoret mye for Asker sin ungdomsavdeling opp gjennom.

Nergaard og Ready gleder seg til å få besøk av Lyn på lørdag;
”Det er alltid et høydepunkt å få besøk av opprykksfavoritt Lyn på Gressbanen. I en svært jevn avdeling skal det være mulig å ta poeng fra selv de beste lagene, til tross for Lyns gode form i serien og soleklare favorittstempel. Vi ønsker å befeste Gressbanen som et fort og en heksegryte, der vår hardbarka supportergjeng “Ready Rabalder” sannsynligvis kommer til å stilne Bastionen. Vi ser også tilbake på to knepne tap mot Lyn i 2017-sesongen som vi ønsker å hevne.” sier spissen til Lyn1896.no.

Ready startet sesongen med å vinne sine kvalifiseringskamper til NM med 3-0 over Rilindja og 2-3 borte mot Årvoll, før de noe overraskende tapte 1-0 for Drøbak-Frogn i serieåpningen. Men de overrasket stort da de runden etter slo Frigg 2-1 hjemme på Gressbanen, selvom vår informant melder om at det var en av de kjedeligste kampene han har sett. Men foreløpig er det også den eneste kampen de har tatt poeng i. Tap mot Ullern og Follo gjør at de ligger på nest siste plass før denne runden. Og i 1. runde av Norgesmesterskapet røk de 9-0 for Skeid.

“Vi er en jevnt over meget ung spillergruppe og har en klart definert spillestil som vi ønsker å følge nærmest uavhengig av motstanderen vi møter. I kampen mot Frigg lyktes vi godt med kampplanen vår og greide å snu Friggs 1-0 ledelse i en meget tett affære.” forteller 22-åringen videre, før han fortsetter:

“Mot Skeid ønsket vi å spille som vi ville gjort mot et 3. divisjonslag, men ble hardt straffet mot et erfarent og svært direkte lag. Det var likevel en god lærepenge for vårt unge mannskap å se hvor lista ligger på kynisme i angreps- og forsvarsspill på det nest øverste nivået.”

Så langt i sesongen har vi sett at alle kan ta poeng fra alle, så ingen skal tro at det blir noen enkel oppgave på lørdag.

Lyn
Bakken reddet 1 fortjent poeng med scoring helt på tampen mot Ullern sist, etter at Lyn sløste med gode sjanser i første omgangen. I 2. omgangen ble Bent Inge Johnsen bortvist fra benken, og selv med en protest fra vår side etter kampen, har forbundet gitt han én kamps karantene og må derfor se kampen fra tribuneplass sammen med oss andre. Og når assistent Karl Marius Aksum er bortreist denne helgen, så blir det vår Portugisiske keepertrener, Pedro Espinha, og juniortrener Glenn Hartmann som styrer laget mot Ready.

Blant spillerne er Joakim Pedersen Strand uaktuell, mens Rune Isaksen fortsatt ikke er kampfit. Mathias Pedersen Aasand er tilbake i trening, men fortsatt usikkert om lørdagen kommer litt for tidlig for ham.

Innbyrdes oppgjør
Lagene har møtt hverandre tre ganger tidligere, senest i 2017-sesongen. Da vant Lyn begge kampene med ett mål, 3-2 hjemme og 2-1 borte. Før det må vi helt tilbake til en NM-kamp i 1967, da scoret Harald Berg og Gunnar Listerud to mål hver, samt et hat-trick av Ola Dybwad-Olsen, i 7-2 seieren.

Lyn står altså med 3 av 3 seire og 12-5 i målforskjell. I tillegg scores det alltid masse mål i oppgjørene, det håper vi også fortsetter på lørdag.

All statistikk er hentet fra lynhistorie.com

Hvordan følge kampen
Kampen spilles på Gressbanen kunstgress med kampstart klokken 14.00. Vi håper selvfølgelig på at flest mulig tar den korte turen for å gi oss god støtte fra tribunen som alltid.

Har du ikke anledning så streames kampen som vanlig på direktesport.no (krever Nettavisen + medlemskap).

Norsk Tipping har Lyn som store favoritter med 1,43 i odds. Om de får rett gjenstår å se. Oddsen: H: 4,15 U:4,50 B:1,43. Spillefrist 13.55. Vi setter stor pris på om du også har Lyn som din grasrotmottaker.

Ready - Lyn, Gressbanen kunstgress, 11. mai klokken 14.00.
Møt opp å støtte våre helter i rødt, hvitt og blått!

Thomas Nordeng