Før kampen: SF Grei

Her er Jonas-Aleksander Bakken i aksjon i hjemmemøtet mot Grei i fjor høst. Foto: Kladd.no/Lars Opstad

Her er Jonas-Aleksander Bakken i aksjon i hjemmemøtet mot Grei i fjor høst. Foto: Kladd.no/Lars Opstad

Etter et tungt bortetap mot Follo forrige helg får Lyn en ny sjanse når laget skal ut i ny bortekamp på lørdag. Reisen blir kortere denne gangen, når turen går til Groruddalen og Rødtvet/Ammerud. Motstanderen er Sami Sakka sitt Grei.

SF Grei
Grei var ett av de tre andre lagene fra Oslo Lyn møtte i fjorårssesongen, i tillegg møtte Lyn dem i 2016-sesongen også. Tidligere Lyn-spiller Sami Sakka styrer fortsatt laget og imponerte mange ved å ende på en 7. plass i fjor.

Denne vinteren har lagets toppscorer, Stig Haugseth, dratt videre til Råde. Jurrece Npianga Mukendi har kommet fra Heming i 4. divisjon for å erstatte han. Der kommer han fra 9 mål på 15 kamper i 2018. Ellers har de hentet hele fire spillere fra Korsvoll, som rykket ned fra 3. divisjon i fjor. Blant annet Marcus Kristiansen som har gått rett inn som førstekeeper denne sesongen. Ellers er fortsatt tidligere Lyn-spiller Patrick Gran i klubben fortsatt, samt Erik Jørgensen og Kristoffer Werner Slåtten, som alle er viktige brikker i Grei-laget.

Som i fjor kan Lyn forvente en tøff og tett kamp med mange dueller. Så her blir det viktig å trå til fra start.

Lyn
Et revansjesugent Lyn-lag ønsker å rette opp fra 3-0 tapet borte mot Follo sist.
Etter en grei førsteomgang raknet det i andreomgangen på Ski stadion. Nå skal Lyn slå tilbake mot Grei.

For Lyn er fortsatt Oskar Hansen skadet. Det samme er Hovland som flytter tilbake til Vestlandet etter kampen. Isaksen er fortsatt ikke klar for spill.

Innbyrdes oppgjør
Som nevnt i innledningen har Lyn og Grei møttes fire ganger de siste årene. Det har resultert i tre seire og én uavgjort.

Største seieren var tilbake i 1991, i NM, da vant Lyn 5-1. I kun to av de seks oppgjørene har Lyn klart å holde nullen. 15-5 i målforskjell fordel Lyn er fasit så langt.

All statistikk er hentet fra lynhistorie.com.

Hvordan følge kampen
Vi håper at tribunen på Grei kunstgress farges i rødt og hvitt på lørdag klokken 16.00.

Greibanen ligger mellom Rødtvet og Ammerud i Groruddalen. T-bane linje 4 og 5 retning Vestli tar deg til Kaldbakken eller evt. Ammerud t-banestasjon, så er det 10 minutters gange fra begge steder.

Om du ikke har mulighet til å ta turen, kan du støtte oss foran PC- eller mobil-skjermen ved å streame kampen via direktesport.no (krever Nettavisen + medlemskap).

Eventuelt kan du holde deg oppdatert på vår Twitter og/eller Facebook-side.

Norsk Tipping lar Lyn komme til bortekampen som favoritter. Oddsen: H: 3,65 U:3,90 B:1,58. Spillefrist lørdag 15.55.
Støtt Lyn ved å sette Lyn som din grasrotmottaker.

Grei - Lyn, Grei kunstgress lørdag klokken 16.00.

Thomas Nordeng