Familien Berg

Foto: Rune Nilsen,  Bodø Nu

Foto: Rune Nilsen, Bodø Nu

Familien Berg er antagelig Norges beste fotballfamilie. Navnene deres er uløselig knyttet til Bodø/Glimt, men også Lyn har fått glede av denne familien. Arild skrev kontrakt med Lyn i 2002 og fikk lønn og hjelp til behandlinger for å forsøke å få talentet frisk og klar for fotball igjen. Arilds langvarige sykdomsplager ble dessverre ikke løst i løpet av tiden i Lyn og han forlot klubben igjen uten å ha spilt en eneste kamp.

Berg-familiens historie i Lyn begynte sesongen 1965 da Arilds far Harald «Dutte» Berg begynte å spille i Lyn mens han utdannet seg i hotellfaget. Eldre Lyn-supportere mener fortsatt at Harald er den beste som har akslet Lyn-trøya og i hans fire sesonger i Lyn ble det ett seriegull to cupgull og den berømte kvartfinalen mot Barcelona i cupvinnercupen i tillegg til cupsølv, seriesølv og to seriebronser. Harald er også den foreløpig siste fra Lyn til å bli toppscorer i øverste divisjon med sine 19 mål på 17 kamper i 1965. Haralds bror Knut ble også en sentral brikke på Lyns mesterlag på slutten av 60-tallet og de to brødrene spilte begge to i begge oppgjørene mot Barcelona der Harald scoret to mål i den første kampen. Knut ble ikke en like dominerende skikkelse som storebroren men var fast på både Doublelaget og cupvinnerlaget fra 1967 hvor han blant annet scoret to mål da Lyn knuste RBK 4-0 i cupfinalen. 

Arilds ene bror, Runar, var også innom Lyn. Da Lyn returnerte til øverste divisjon i 2001 kom Runar fra Venezia og var en viktig brikke på laget som la grunnlaget for at Lyn holdt seg ni år i øverste divisjon, den lengste sammenhengende perioden i toppdivisjonen i klubbens historie. Runar spilte 23 av Lyns 26 kamper i serien det året og gjorde seg blant annet bemerket med å redde et poeng med scoring på overtid mot Stabæk. Da sesongen var over ble han stemt fram som årets spiller av leserne på lyn.no før han dro videre til et nytt opphold i Glimt.

Vi i Lyn har mange gode minner og mye å takke Bergfamilien for.

I kveldens kamp mot Frigg spiller hedrer vi Arild Berg og familien med 1 minutt applaus før kampstart og spiller med sørgebånd.

Thomas Nordeng