Før kampen: Follo

Eirik Haugstad og resten av gutta var fornøyde med å være tilbake på Bislett, men det ble bare poengdeling. Foto: Linnea Halse

Eirik Haugstad og resten av gutta var fornøyde med å være tilbake på Bislett, men det ble bare poengdeling. Foto: Linnea Halse

Det ble poengdeling i comebacket på Bislett stadion forrige helg. Nå venter to bortekamper på rad. Først ut er liten tur til Ski for å møte Follo.

Follo
Før årets sesong gikk den hardtarbeidende treneren Mario Jovic til Moss. Det ga muligheten til å slippe til et ungt trenertalent fra klubbens egne rekker. Christian Quist fra Vestby har solid trenerutdannelse fra NIH og trente i fjor et Follo juniorlag som overlevde nok et år i Interkrets med flere av de største klubbene i regionen.

I 2019 er en rekke av disse nå viktige brikker på klubbens lag i 3 divisjon. I likhet med tidligere trenere har Quist bygget videre på klubbens ballbesittende spillestil, tydelig inspirert av lag som Barcelona og Manchester City.

Kombinasjonen ambisiøs spillestil og unge spillere har gitt varierte resultater for et Follo lag som også har slitt med at de få rutinerte ledertypene i stallen har vært skadeplaget i vinter.

Patrik Karoliussen var en del av suksess-laget som tok seg til cupfinale i 2010 og er tilbake som spillende assistenttrener. Etter en periode på sidelinja er han nå skadefri og en av ligaens største profiler spiller trolig fra start på Ski Stadion søndag. I tillegg er forsvarsbauta Thomas Lillo tilbake i trening og kan gjøre comeback til denne kampen.

Ellers er det verdt å legge merke til høyrekant Martin Sjølstad som var i søkelyset til Odds BK så sent som i vinter.

I likhet med Lyn spiller Follo kampene sine på naturgress, men Ski Stadion innbyr i likhet med Bislett neppe til allverdens med finspill så tidlig i sesongen.

I forrige hjemmekamp mot Ørn Horten ble det en svært jevn affære der bortelaget til slutt fikk med seg alle tre poengene. Trolig blir kampbildet ganske likt kommende helg, og vi satser naturligvis på å kunne ta med oss tilsvarende antall poeng tilbake til hovedstaden.

På de fem siste kampene står Follo med 7 poeng.
Ready 3-1
Norild 0-1
Drøbak-Frogn 3-1
Ørn-Horten 0-1
Grei 1-1

Lyn
Etter poengdelingen sist ligger Lyn fortsatt på 3. plass, men med én kamp mindre spilt. Det var også den første kampen Lyn har gått målløse av banen i år.

Mathias Pedersen Aasand var endelig tilbake med et innhopp sist, etter å ha vært ute siden seriestarten med skade. Det samme var Orhan Simsek, som var tilbake i mål etter å ha stått over mot Norild. Han leverte en svært god kamp og ble kåret til Lyns beste etter flere gode redninger.

Oskar Hansen er fortsatt ute og mister søndagens kamp, det samme gjør Rune Isaksen.

Innbyrdes oppgjør
Ifølge lynhistorie.com har Lyn og Follo kun møtt hverandre én gang tidligere. Det var i Adeccoligaen (nå OBOS-ligaen) i 2010 på Bislett stadion foran 1492 tilskuere. Den gang tapte Lyn 2-4, Lyn sine scoringer ble nettet av Rocky Lekaj og Daniel Chima, mens Bi Hverve Guessan fikk to gule og måtte gå tidlig i garderoben rett etter pause.

Blir det like målrikt på søndag?

All statistikk er hentet fra lynhistorie.com.

Hvordan følge kampen
Follo - Lyn spilles på Ski stadion i Ski klokken 18.00 på søndag.
Vi håper så mange Lyn-supportere som mulig tar turen for å støtte oss til nye viktige poeng.

Bastionen setter opp buss til kampen, for påmelding les mer på deres sider.

Om du ikke har mulighet til å ta turen, kan du støtte oss foran PC- eller mobil-skjermen ved å streame kampen via direktesport.no (krever Nettavisen + medlemskap).

Eventuelt kan du holde deg oppdatert på vår Twitter og/eller Facebook-side.

Norsk Tipping gir Lyn nok en gang favorittstempelet med 1,62 i odds. Oddsen: H: 3,50 U:3,85 B:1,62. Spillefrist søndag 17.55.
Støtt Lyn ved å sette Lyn som din grasrotmottaker.

Follo - Lyn, Ski stadion klokken 18.00.

Thomas Nordeng