Tett og jevnt i sommervarmen på Marienlyst

Johs sendte Lyn i ledelsen allerede etter 1 minutt. Her fra kampen mot Drøbak-Frogn tidligere i år. Foto:  BillyBonkers

Johs sendte Lyn i ledelsen allerede etter 1 minutt. Her fra kampen mot Drøbak-Frogn tidligere i år. Foto: BillyBonkers

Lokomotiv Oslo - Lyn 2-2 (1-1)

Søndag tok Lyn den korte turen fra klubbhuset på Kringsjå og ned til Marienlyst Kunstgress på Majorstuen, for møte med Lokomotiv Oslo. Med store sjanser til begge lag og en kamp som ikke ble vippet i noen lags favør, endte det med 2-2 og poengdeling denne varme sommerkvelden.

Bent Inge Johnsen sine 11 utvalgte var innstilte på å gå ut i hundre fra start og fikk umiddelbart betalt for det. Etter gjenvinning på en dødball, fikk Johannes Johannessen æren av å sette ballen i mål og føre Lyn opp i ledelsen. En befriende scoring for Johs som har prestert godt på trening tidligere i uken og i gårsdagens kamp. Denne scoringen skulle vise seg å være energifrigjørende for Lyn sine gutter, i hvert fall de neste 20 minuttene av 1. omgangen.

Lyn holder trykket oppe etter scoringen og skaper flere gode muligheter. Etter 6 minutter er Johs nære på å øke ledelsen etter et godt opprullet angrep, men dessverre går ikke skuddet inn denne gangen. Deretter er det Lehne Olsen som tester skuddfoten fra 16 meter, men gutten fra Moelv skyter over mål etter ca. 18 minutter spilt. Etter dette virker det som om varmen slo ut energien hos våre alles kjære Lyn-gutter, noe som fører til at Lokomotiv Oslo slipper til ved flere anledninger.

Etter 20 minutter kommer det første vådeskuddet fra hjemmelaget. De skaper en god sjanse etter en gjenvinning på en dødball, men forsøket har Joar Dale i målet god kontroll på. Bare tre minutter senere skulle det nok en gang komme et forsøk fra hjemmelaget. Denne gangen kom hjemmelaget seg inn Lyn sin 16-meter og spiller nr. 20 Skage Simonsen Lehland får pirket ballen forbi Dale som er på halvdistanse.

Resultatet står seg ut omgangen og lagene går til pause med ett mål hver.

I 2. omgang går Lyn igjen ut i hundre og viser at de vil vinne denne kampen. Aasand Pedersen byttes ut med Haugstad i det 50. spilleminutt. Gleden over å se Haugstad tilbake på banen igjen, etter noen ukers skadeperiode, skulle imidlertid bli meget kortvarig. Lynvingen må byttes av banen etter bare 5 minutter, etter å ha slått opp samme skade som har holdt han ute i 3-4 uker. Vi ønsker god bedring og et raskt gjensyn.

Etter 61 minutter går hjemmelaget opp i ledelsen 2-1, etter scoring av Sander Djupvik. Målet kom etter pasning 45 grader ut i feltet, der Lyns spillere ikke er tett nok i duellen og Lokomotiv Oslo er først på ballen. Djupvik setter ballen forbi Dale og scoringen er et faktum.

Lyn fortsetter å presse på, men skaper ikke de store åpenbare sjansene. Nærmest er Jonas Bakken ved to anledninger, men spydspissen har dessverre litt for mange tunge ting i den såkalte «ryggsekken».

Og så til kampens høydepunkt. Mikkel Tveiten har vært en av de beste spillerne til Lyn de siste kampene, gårsdagens kamp var intet unntak. Etter å ha slått flere innlegg i kampen uten hell, bestemte unggutten seg for å ta saken i egne hender. Jonas Bakken gjør en god jobb ved å vinne en duell mot en hjemmelagets stoppere, og baner vei for Tveiten. Mikkel tar med seg ballen mot hjørnet av 16-meteren og klinker ballen helt oppe i motsatt kryss. En herlig scoring fra unggutten, som også var hans første scoring for A-laget.

Flere mål ble det ikke, selv om Haakon Hagen Aasen var nære på med et skudd i tverrliggeren på overtid, og dermed ble det poengdeling denne søndagskvelden på Marienlyst Kunstgress. Vi takker Lokomotiv Oslo for kampen og ønsker lykke til videre i sesongen.

Nå skal gutta gjennomføre nok en god treningsuke, for å være best mulig rustet til søndagens kamp mot VIF 2 på Bislett Stadion. Vi sees der, søndag 7. juli – 18:00!

Thomas Nordeng