Nimålsthriller på Ullern

Ullern - Lyn 6-3 (3-2)

Vårsesongens siste kamp ble spilt på CC Vest Arena på Ullern. To lag som ønsket å avslutte vårsesongen med en seier og ta med seg litt positiv energi inn i ferien. Med mange ute med skader for Lyn, var det et ungt lag som startet kampen. Gjennomsnittsalderen på laget var 21,8 år.

Det startet godt for Lyn som for anledningen spilte i blått. Men det var Ullern som åpnet med å gå rett i angrep fra start. Allerede etter 15 sekunder vant de kampens første hjørnespark og prøvde å sette et tidlig press på gjestene. Men så kontrer Lyn. Først klarer Trygve Løberg, som spilte venstreback for dagen, som er offensiv og vinner andreballen etter en dårlig pasning fra Ullern-forsvaret. Han sender den videre til Mathias Pedersen Aasand, som spiller fint sammen med Jonas Bakken. På yttersiden av Aasand kommer Løberg i stor fart som spilles pent i gjennom og unggutten har ingen problemer med å sette den forbi keeper. 0-1 allerede etter halvannet minutt.

Fem minutter senere er Lyn frempå igjen. En svært frisk Emanuel Longe Grønner fikser hjørnespark. Den legger Eirik Laabak rett på hodet til Grønner som header i mål. Scoring i debuten og 0-2 på CC Vest Arena. For en start!

Men så kommer Ullern tilbake. Først med en varsko, da de header over på åpent mål fra et innlegg fra sin høyrekant. Deretter spiller de seg alt for enkelt gjennom på sin venstreside og Ullerns Benik Lind reduserer til 1-2 etter et drøyt kvarter spilt.

Kun minuttet senere er de frempå igjen. Ullern spiller seg nedover sin høyrekant og får lagt inn, der venter en umarkert Håkon Helland Hoseth som er noe heldig som får to muligheter, men på sitt andre forsøk setter han utligningen. 2-2 etter 16 minutter spilt.

Etter 24 minutter spilt ble skadelisten ytterligere lengre. Aasand måtte erstattes med Christoffer Simensen.

Jevnspilt etter utligningen med noen halvsjanser til begge lag, uten at det blir noe farlig noen av veiene. Men i det alle tror det skal ebbe ut til pause med 2-2 dukker Lars Jensen Austnes opp for Ullern. Fra 20 meter skyter han nede til høyre for Dale i Lyn-målet og Ullern har snudd kampen. 3-2, det som også blir pauseresultatet.

I starten av andreomgang ser vi det vi har sett flere ganger tidligere. Lyn kommer ut i hundre og presser for utligningen. Og kun tre minutter ut i omgangen får Lyn betalt. Eirik Laabak får ballen på drøyt 20 meter og fyrer løs. En uheldig Terje Kirsebom i Ullern-målet klarer ikke å få kontroll på skuddet og Lyn utligner.

Men som i førsteomgang så svarer Ullern raskt med to raske mål. Først er det en kort frisparkvariant som slås ut på 20 meter, der venter Joakim Schreuder som plasserer ballen i lengste hjørnet og sender Ullern tilbake i ledelsen 4-3.

Minuttet senere er Johannes Bakken Dieserud sin tur. Ullern-spilleren spilles gjennom alene med keeper. Først redder Joar Dale mesterlig, men returen har ikke Dieserud noen problemer. 5-3 etter kun 51 spilte minutter. Et hardt slag i trynet for Lyn.

Etter målet så fortsetter det jevne spillet, der Ullern er hakket flinkere til å skape sjanser. I det 65. minutt må også Joakim Pedersen Strand ut med en smell. Geir Huus Skeie, som gikk skadet i omtrent hele fjorårssesongen, erstatter dagens kaptein.

I det 78. minutt setter Ullern punktum. Fra egen banehalvdel løfter Lars Jensen Austnes blikket og ser at Dale står langt ute. I det ballen blir skutt blir tribunen stille i det ballen dupper ned i mål over Dale. 6-3 og game over.

Med drøye ti minutter igjen å spille, prøver Bent Inge Johnsen et siste grep, og bytter ut Løberg og Laabak og setter inn Demba Traoré og junioren Ola Hognerud. Lyn avslutter altså kampen med fire spisser på banen.

Selvom Lyn presser hardt de siste minuttene, så får man ikke reduseringen som kunne gitt kamp igjen, og det ebber dermed ut i 6-3 tap for Lyn i sommervarmen.

Vi ønsker å takke alle som tok turen til CC Vest Arena søndag ettermiddag, og vi vil også takke alle som har støttet oss på våre kamper denne våren og sommeren. Nå tar vi en liten ferie før vi vender tilbake for å snu den dårlige rekken med resultater vi har havnet opp i.

Neste kamp er 10. august hjemme mot Ready.

Thomas Nordeng