Før kampen: Vålerenga 2

Førstkommende søndag er det klart for siste hjemmekamp før ferien, når Vålerenga sine rekrutter kommer på besøk til Bislett stadion.

Vålerenga 2
Mot rekruttlag vet man aldri helt hva man møter. Fredag spiller Vålerenga sin siste kamp i Eliteserien før ferien, og de som starter den kampen vil ikke kunne spille søndagens kamp. Trener Tommy Berntsen kan derfor velge og vrake fra blant de som starter på benken, spillere som ikke er med i troppen og juniorspillere.

I målet kommer Christian Kjetil Haug eller Kristoffer Klaesson. Begge har spilletid i Eliteserien i år, men har også rullert i målet i 3. divisjon. Klaesson stod i 4-1 seiren mot Haugsund sist, mens Haug stod i mål for rekruttene i 4-0 seieren over Frigg. Mohammed Abu, Felix Horn Myhre, Oskar Aron Opsahl, Erik Israelsson og Fitim Azemi, var alle med mot Frigg sist.

Men det er to andre unggutter som har herjet i avdelingen så langt og som Randers og resten av Lyn-forsvaret må stoppe på søndag. Det er 19-åringene Sander Haugaard Werni og Brede Sandmoen. 00-guttene har herjet med flere lag i årets 3. divisjon, og står med henholdsvis 13 og 9 mål.

Etter fjorårets nedrykk fra 2. divisjon ble de tidlig gjort til opprykksfavoritter i årets avdeling. “Har havnet i en tøff avdeling, men vil de opp tror jeg at de klarer det.” skrev Jørgen Tjærnås på sin vurdering av avdelingen før sesongen. Så langt har han fått rett i spådommene. Med 10-1-1 og én kamp igjen før halvspilt, så leder laget fra Oslo Øst avdelingen med syv poeng ned til FK Tønsberg på 2. plass.

Tre siste kamper:
VIF 2 - Frigg 4-0
Drøbak-Frogn - VIF 2 0-7
VIF 2 - Ready 4-1

Lyn
Bak FK Tønsberg er det jevnt mellom plassene. Fra 3. plass og ned til 10. plass skiller det kun fem poeng. Mikkel Tveiten skjøt nesten hull i krysset på Marienlyst sist, da han hamret inn utligningsmålet.

Med fire poeng på de siste fem, så jobber gutta med å komme tilbake på vinnersporet. Denne uken legges det ned flere gode treningsøkter på Kringsjå.

Eirik Haugstad kom innpå rett etter pause sist, men så dessverre ut til å slå opp skaden etter kun få minutter. Derfor er han, Rasmus Gjemmestad og Oskar Hansen er definitivt ute, mens Orhan Simsek er usikker. Ute er også Benjamin Nyheim, som må stå over etter å ha fått sitt fjerde gule kort sist.

Søndagens kampsponsor er PrivatMegleren Park

Søndagens kampsponsor er PrivatMegleren Park

Innbyrdes oppgjør
Vålerenga 2 møtte vi sist i 2015. Borteoppgjøret er glemt, mens hjemmekampen endte 1-1 etter en sen Vålerenga-scoring.

All statistikk er hentet fra lynhistorie.com.

Hvordan følge kampen
Dette er siste hjemmekamp før 10. august, så vi håper alle som fortsatt ikke har tatt ferie tar turen på Bislett for å gi oss støtten vi trenger.

Billetter kan kjøpes i Lyn-appen, på stadion eller på nett (link her).

Direktesport.no sørger for at de som allerede har reist bort kan se kampen på stream (krever Nettavisen + medlemskap).

Eventuelt kan du holde deg oppdatert på vår Twitter og/eller Facebook-side.

Norsk Tipping har ikke spill på denne kampen denne runden.

Lyn - VIF 2, Bislett stadion søndag klokken 18.00.

Thomas Nordeng