Bygge klubb

Bygge klubb!

Vi har de siste årene satset og vært nære det opprykket vi alle ønsker. Det har i praksis stått om små marginer, men vi har ikke kommet helt i mål. Og slik er fotballen, herlig når man vinner og en forbannelse når det glipper.

Men det er historie, nå må vi tenke nytt.

For å nå målet om å komme til toppen, må fundamentet i klubben være bygget opp sterkt fra grunnen av. Vi snakker om sportslig satsning og å etablere gode arbeidsroller som er forankret i et langsiktig økonomisk fundament. Våre egne talenter er en viktig del av det å bygge klubb. Og hele tiden sammen med dere som støtter oss.

Vi må tørre å si høyt at det å bygge klubben er jobben, og være klar over at dette er noe som tar tid.

Det kommer ikke lett, og krever hardt arbeid og engasjement av mange. Opprykket kommer. Men vi må gjøre jobben med å bygge klubben sten for sten til vår førsteprioritet. Ikke minst - gjøre det vi sier vi skal gjøre.

Så hva gjør vi konkret?

·        Vi skal samarbeide tettere med ungdomsfotballen i Lyn. De unge er vår viktigste ressurs. Og sammen med våre erfarne gode spillere vil de lage det nye Lyn. I kampene må vi vise dette ved å øke andelen unge som slipper til, sammen med våre erfarne spillere. I den forbindelse vurderer vi å etablere et nytt Lyn Akademi, for unge talenter som ønsker å spille A-lags fotball. Dette er meget spennende og vil kunne være en ny bærebjelke for vår klubb i mange år fremover.

·        Vi vil fortsatt søke eksterne spillere. Men da de som forsterker laget, og som forstår kulturen og gleden av å spille for Lyn og Oslo. Spillerlogistikk vil bli utført av en dedikert person eller en gruppe personer.

·        Vi skal spille til den gode offensive fotballen, lage underholdning for vårt publikum.

·        Vi vil søke et åpent og riktig samarbeid med nærliggende klubber, hvor de beste spillerne kan komme til oss på et riktig tidspunkt i fotball-karrieren. Vi trenger å ta vare på de beste talentene i vår bydel og vise at de kan utvikle seg selv som spillere.

·        Vi ønsker å etablere et samarbeid med en riktig eliteserieklubb. Dette for å samarbeide om spillerutvikling og spillerutveksling mellom klubbene. Våre beste vil kunne dra på treningsleir og turneringer sammen med dem. På samme måte kan de riktige spillerne fra eliteserieklubben spille for oss. Vi vil dra nytte av den profesjonaliteten en slik eliteserieklubb kan vise oss. Og samtidig kan vi lære mer av hva de har gjort for å komme dit de er. Dette som en del av alle de stegene vi må ta, og de stenene vi må legge ned.

·        Vi skal bygge en hensiktsmessig organisasjon med riktige arbeidsroller.

·        Og presentere dette til potensielle økonomiske samarbeidspartnere, og etterleve det vi har lovet og solgt inn.

Så til dere der ute. Er dere glad i klubben når vi er oppe i seriesystemet, så er vi sikre på at dere har en iboende kjærlighet til klubben når vi ikke er på topp også. Vi trenger at du opprettholder denne kjærligheten og er der hele tiden. Det er nå vi trenger deg.

Vi trenger herrefotballen tilbake til vår bydel. Og vi ser fram til å banke Vålerenga igjen. Vi blir så imponert over jentene våre som gjør nettopp dette, knuser enga på Valle. Og vi liker det.

 

Vi ønsker alle å vinne våre kamper. Det samme gjør spillerne og trenerne. Det er derfor de legger ned utallige treningstimer på feltet hvert år. Vi er alle lei oss når vi gjør en dårlig prestasjon, eller taper en kamp. Men, de samme personene er utrolig fornøyd når de kan rope seiersbrølet til Bastionen etter kampene, i felles glede, etter en god prestasjon. Det er rett og slett herlig.

Vi har i år fått opp rekordmange juniorspillere til A-laget. Og vi har tidenes yngste juniorlag. Disse unge spillerne har som mål å være en del av et fremtidig Lyn.

Dagens spillere, trenere og organisasjon jobber målrettet mot å vinne hver kamp. Og vi støtter dem.

Vær gjerne irritert på spillerne, rop gjerne ut din frustrasjon til trenerapparatet, administrasjon og styre. Det er i din fulle rett som betalende tilskuer og som medlem av klubben. Du skal stille krav til oss. Men, ikke gi oss opp. Ikke glem den latente gleden det er å være med Lyn. Den gode følelsen som gjør at du kjenner stoltheten av hvor du bor.

 

Til deg som kjenner litt på dette. Bli med å la dette skje. Kom på hjemmekampene våre. Meld deg inn i Bastionen. Vi skal opp. Vi skal tilbake. Og gjøre bydelen vår stolt igjen. Vi skal ha det morsomt på veien. Og drikke champagne igjen - når vi fortjener det.

La det å bygge klubben være det viktigste. Opprykket kommer. Og seire kommer det mange av. Og meld deg gjerne som frivillig mens vi bygger. 

Vi trenger deg !

 

MVH Styret i LYN 1896 FK

Bjørn Gohn Jønsberg