Nederlag etter en svak start

Lyn - Vålerenga 2 1-3 (0-2)

Søndag kveld ble siste hjemmekamp før ferien spilt. Serieleder Vålerenga 2 var motstander og som forventet ble det en tøff kamp. Med flere spillere ute med skade var det en ung tropp som ble tatt ut. Tre spillere fra juniorlaget startet på benken, i tillegg var det ekstra hyggelig at Geir Huus Skeie og Christoffer Simensen var tilbake i troppen, etter å ha slitt med skader i lengre tid.

Men det startet ekstra tungt på solfylte Bislett. Christian Borchgrevink får først frispark på hjørnet av sekstenmeteren. Det legger Sandmoen på hodet til Borchgrevink, som noe heldig dupper over Joar Dale i Lyn-målet. 0-1 allerede etter to minutter.

Og med det fester også bortelaget grepet på kampen de første minuttene. Lyn-spillerne ble løpende mye mellom mens Vålerenga trillet og trillet. Og i det ellevte minuttet utnytter Vålerenga det på sin venstrekant. Fine kombinasjoner ender til slutt hos Felix Horn Myhre som setter 0-2.

De ti neste minuttene lignet mye på de ti første, men Lyn benyttet tiden med ballen litt bedre, og slapp de blå gjestene til mye mindre.

Men fra halvspilt hever Lyn seg betraktelig med god hjelp fra Bastionen, og kampen jevner seg mer ut. Lyn er tidligere oppi og lagdelene henger mye bedre sammen enn i starten. Den største Lyn-sjansen kom rundt 40 spilte minutter, da Bakken kun er centimetere fra å redusere, men når akkurat ikke innlegget.

Helt på tampen av omgangen er det Lyn som står høyt og presser seg frem til noen gode muligheter. Men den aller største sjansen får bortelaget da de kontrer. Vålerengas toppscorer Werni spilles helt fri i bakrommet etter en Lyn-corner, men alene mot Dale er det sistskansen som redder en mot en.

Lagene gikk dermed til pause med 0-2 til gjestene.

I andreomgang kommer Lyn ut med samme intensitet som de avsluttet med og er tydelig lystne på å få en tidlig redusering. Allerede to minutter ut i omgangen tar Joakim Pedersen Strand ballen med fremover fra sin backposisjon, men avslutningen var ikke god nok.

Men Vålerenga viser også at de ikke skal legge seg bak. Et skudd utenfor 16 blir reddet av Dale, men returen går rett til en offsideplassert Werni, som setter returen enkelt. Heldigvis for Lyn annulleres scoringen.

Kvarteret ut i omgangen legges “Jokke” i bakken på lignende stedet der Vålerenga scoret sitt første. Mikkel Tveiten slår inn og Bakken er høyest og stusser ballen i tverrliggeren. Såååå nære redusering.

Men i det 68. minutt skulle reduseringen komme. Henrik Lehne Olsen får ballen på 16-meteren og banker ballen i motsatt kryss! Perle av et mål! 1-2 og med det får Lyn blod på tann og tar initiativet i kampen.

Tett og jevntspilt de neste minuttene før Vålerengas Sandmoen faller i Lyn sin 16-meter og får straffespark. Den brenner Werni da han setter den på feil side av stolpen. Like etter er de nære nok en gang, denne gangen redder Lyn via tverrliggeren.

Helt på tampen satser Lyn omtrent alt på utligning, det utnytter Vålerenga som kontrer. Innbytter Elias Taubo har ingen problemer og setter den enkelt alene med Dale. 1-3 og med det punkteres kampen.

Vi ønsker å takke alle som tok turen til Bislett, og spesielt en stor takk til Bastionen som virkelig ga gutta ekstra energi! Publikum og en lokal juri kåret Joakim Pedersen Strand til Lyns beste.

Neste hjemmekamp er ikke før 10. august, da kommer Ready på besøk. Men før det spilles det én kamp før det er ferie. Det er førstkommende søndag borte mot Ullern.

Thomas Nordeng