Déjà vu da Lyn gikk på nok en smell

Jubilanten Joakim Pedersen Strand spilte sin 100. Lyn-kamp i går. Foto: Frank Halse

Jubilanten Joakim Pedersen Strand spilte sin 100. Lyn-kamp i går. Foto: Frank Halse

Se høydepunkter fra kampen nederst i saken.

Etter en regnfull dag i hovedstaden stoppet det å regne til kampstart. En flott og våt Bislett-matte var klar for høstsesongens første kamp, og med en tidligere Premier League dommer, Bobby Madley, som kampleder, alt til rette for en god kamp.

Fra avspark var det tydelig hvordan kampbildet skulle bli de neste 90 minuttene. Lyn hadde ball og Ready lå lavt og satset på kontringer. Eirik Haugstad var endelig tilbake fra skade og han var svært frisk fra start. Gang på gang kom han seg rundt på kant den første halvtimen. Dessverre klarte man ikke å sette sjansene.

Men etter en godt spilt halvtime, så skjer det som har skjedd flere ganger tidligere denne sesongen. Ready kontrer på flott vis og selvom Joar redder det første forsøket, så får de lagt inn returen foran boksen, og der har Fredrik Storløkken en enkel jobb og plassere ballen i mål. 0-1.

Etter målet jevner kampen seg mer ut det siste kvarteret før pause der de store sjansene uteblir, så Ready gikk til pause med ledelsen 0-1.

I pausen byttes Jonas-Aleksander Bakken ut mot svensken Christoffer Simensen. Det skulle tidlig vise seg å være et smart trekk. For i det 51. spilleminutt får Lyn hjørnespark. Hjørnesparket klareres rett til Simensen på kanten av sekstenmeteren, som på på halvvolley skyter pent over Ulrik Rygg i Ready-målet. Nydelig mål av svensken. 1-1.

Få minutter senere er Henrik Lehne Olsen veldig nære av å banke Lyn i ledelsen. Fra åtte meter smeller han ballen i tverrliggeren og ned på streken, før han får enda en sjanse som skytes utenfor. Utrolig nære.

Men nok en gang er det Ready som skal få det neste målet. Bortelaget vinner ballen høyt i banen og får til slutt lagt inn. På bakerste stolpe venter tidligere Lyn-spiller Simen Høglien som setter 1-2 i det 64. minutt.

Junioren Daniel Schneider ble kåret til Lyn sin beste spiller mot Ready. Foto: Lyn1896

Junioren Daniel Schneider ble kåret til Lyn sin beste spiller mot Ready. Foto: Lyn1896

Lyn ga seg ikke og fortsatte å presse for utligning, men i den siste tredjedelen ville det seg ikke. Både Simensen og Grønner med fine sjanser, men dessverre begge over målet.

I det 81. minutt punkterer Ready kampen. Nysigneringen Cornelius Bencsik får drømmetreff fra sekstenmeteren etter et hjørnespark og øker til 1-3.

Det blir også sluttresultatet og Ready stjeler med seg tre viktige poeng. Fotballen er ikke alltid rettferdig, men det er målene som telles og der var Ready klart best denne kampen.

Vi velger å avslutte referatet med å trekke frem noen veldig hyggelige ting.
Joakim Pedersen Strand spilte lørdag sin 100. kamp for Lyn siden overgangen i 2012. En annen som fikk en merkedag var Lyn-gutten Kasper Knudtzon Sjødin. 01-gutten som til daglig spiller på juniorlaget fikk sin debut for lørdag ettermiddag da han ble byttet inn i det 75. minutt.

Til slutt kåret publikum og en lokal juri en annen junior til dagens Lyn-spiller. Daniel Schneider spilte en god kamp på midtbanen og fikk som fortjent en flott blomst levert av Damplass Blomster. Vi gratulerer alle tre med hver sine prestasjoner.

Neste kamp er borte mot Halsen om en uke.


Thomas Nordeng